Hem NyheterNyhet WB Krisen ger ökad efterfrågan på ekologiska produkter

Krisen ger ökad efterfrågan på ekologiska produkter

av Christoffer Enquist

Trots Covid-19 och den tunga tiden hela restaurangbranschen går igenom, ökar Systembolagets spritförsäljning med över 20%. Samtidigt har den skånska familjeägda spritproducenten Purity dubblat sin försäljning jämfört med föregående år.

Purity

Det goda resultatet beror bland annat på den starka lanseringen av tre nya ekologiska ginsorter, tillsammans med den populära Purity Spritz. Även fokus på ekologiska produkter och den stigande efterfrågan på svenskproducerade varor har bidragit till ökningen. Samtidigt fortsätter Purity att vinna internationella priser, och målsättningen är alltid att vara en av världens bästa spritproducenter.

’Den internationella försäljningen följer precis samma mönster, vår satsning på retail på de internationella marknaderna har ökat på liknande sätt’, säger Master Blender Mathias Tönnesson, vilket innebär att vår strategiska satsning med att utvidga vår produktportfölj med fler ekologiska spritsorter har visat sig vara rätt fortsätter Mathias Tönnesson

Prisvärda premiumprodukter

Purity har lyssnat på de tydliga signalerna från både konsumenter och inköpare – Marknaden efterfrågar helt enkelt hållbart välproducerade premiumprodukter. Även prissättningen är med hänsyn till att fler människor ska ha råd att köpa produkter som både smakar gott och har ett hållbarhetstänk. Målet är inte att man ska dricka mer – utan att dricka bättre.

Systembolagets försäljning av de prisbelönta vodkasorterna Purity Connoisseur 51 Reserve Organic Vodka samt Purity Ultra 34 Premium Organic Vodka, ökade med hela 30% jämfört med samma tid föregående år. Den stora försäljningsökningen för destilleriet beror på lanseringen av de tre ekologiska ginsorterna (Purity Nordic Dry Gin, Purity Nordic Old Tom samt Purity Nordic Navy Strength)  som lanserades i mars 2020.

´Här är det våra konsumenter, det svenska folket, som har visat vad som är viktigt vid rätt val. Detta gör oss otroligt stolta och glada’ avslutar Mathias Tönnesson.’

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING