Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Krögare presenterar Enjoy Bazaar på Engelbrektsplan

Krögare presenterar Enjoy Bazaar på Engelbrektsplan

av Livets Goda

Den Michelinbelönade krögarduon Daniel Höglander och Niclas Jönsson har öppnat sitt nya restaurangkoncept Enjoy Bazaar i Humlegårdens fastighet T-House på Engelbrektsplan i Stockholm. Den innovativa satsningen inkluderar en spännande hållbar miljö i modern design och ett ghost kitchen som erbjuder en stor variation av rätter med asiatisk touch att äta på plats, som takeaway eller hemkörning.

Med Enjoy Bazaar, centralt belägen intill lummiga Humlegården, endast ett stenkast från myllrande Stureplan, har krögarna Daniel Höglander och Niclas Jönsson skapat en spännande och aktuell miljö där innovativa asiatiska rätter står i fokus på den breda menyn. Utöver den fasta menyn som gästerna kan äta i restaurangen eller ta med sig erbjuds en rad leveransmåltider – alla tillverkade från restaurangens ghost kitchen. Det vill säga att man beställer olika rätter från en meny och allt tillagas i ett kök, ej nödvändigtvis i restaurangens kök, och allt levereras samtidigt.

Restaurangbesökare kan välja fritt från menyn mellan en rad spännande och välsmakande alternativ. Från vårt ghost kitchen presenterar vi dynamiska och spännande smaker som tar avstamp i det asiatiska köket. Det som utmärker Enjoy Bazaar är att det finns något för alla på menyn och vi levererar alla olika rätter från ett och samma kök, vårt ghost kitchen, oavsett var i Stockholm du befinner dig. Vår förhoppning är att vi ska bidra till en ny matupplevelse och bli en ny mötesplats i city, säger Daniel Höglander.

Enjoy Bazaars koncept gör det enkelt för alla, för hela familjen, att ta med sig eller beställa hem god och vällagd mat som levereras inom 20 minuter.

Restaurangen (260 kvm) ligger i Humlegårdens fastighet T-House, har två våningar och till våren öppnas en generös uteservering i parken. I utformningen har designbyrån Interesting Times Gang tagit tillvara på lokalens karaktär och samtidigt adderat en modernitet och hög designfaktor genom specialritad inredningen som känns varm, ombonad och mycket modern med en asiatisk twist. Bland annat har designbyrån gjort 3D-printade stolar av återvunna fisknät och träfibrer, Kelp Chair, designade speciellt för Enjoy Bazaar. Interiören har skapats tillsammans med Stora Enso, som också utvecklar återvinningsbara produkter.

– Vi är mycket måna om att våra koncept ska genomsyras av ett fokus på hållbarhet och Enjoy Bazaar är inget undantag. Ambitionen är att skapa Sveriges första helt återvinningsbara restaurang, omsorgsfullt placerad i en spännande miljö med vacker arkitektur och modern design, säger Niclas Jönsson.

Vi är mycket glada över stjärnkrögarnas etablering i T-House. Det är en fantastisk byggnad med ett av Stockholms bästa lägen vid Engelbrektsplan, dit många företag, besökare och närboende i området söker sig. Den nya restaurangen är ett fint tillskott där alla delar av upplevelsen håller högsta nivå – från välkomnade service och vällagade rätter till unik design och en härlig atmosfär, säger Anna Kullendorff, affärsutvecklingschef Humlegården Fastigheter.

Enjoy Bazaar, Engelbrektsgatan 3, Stockholm – öppettider:

Måndag-tisdag klockan 11.30-20.00
Onsdag-fredag klockan 12.00-22.00
Lördag klockan 12.00-22.00
Söndag klockan 12.00-22.00

www.enjoybazaar.com/

Ghost Kitchen har samma öppettider som restaurangen.
blackmilksushi.store.karma.life/sv-SE

Om krögarna
Sedan 2015 driver Daniel Höglander och Niclas Jönsson den tvåstjärniga Michelinkrogen Aloë i Långbro. I samma fastighet driver de även Rinos Bodega som är en enklare restaurang med vällagad folklig cusine. I juni 2020 öppnade duon Black Milk Sushi i Älvsjö som blev en succé och deras tolkning av sushi hyllades av matkritiker. De driver även restaurangerna på boutiquehotellet Villa Dagmar som öppnade våren 2021.

Om Humlegården
Humlegården Fastigheter äger, förvaltar och utvecklar främst kontorsfastigheter i Stockholmsregionen. Bolaget har 82 anställda och äger 59 fastigheter till ett värde om 40,6 miljarder kronor (30 juni 2022). På Humlegården strävar man efter att utveckla hållbara och attraktiva arbets- och stadsmiljöer, som skapas genom en aktiv fastighetsförvaltning och utvecklingsprojekt bestående av nyproduktion samt utveckling av befintliga fastigheter.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING