Kronfågels ekologiska hönsfärs – nominerad till Årets Foodservicevara

Livets Goda 14 May, 2018
Mat och Restaurang Svenskarna konsumerar hundratusentals ton köttfärs varje år, kanske mer än något annat land i världen. Många vill dock av hälsoskäl äta mindre nötkött och många äter inte fläskfärs alls. Sedan den ekologiska och KRAV-märkta hönsfärsen äntrade marknaden har fler möjlighet att äta hälsosam och klimatvänlig färs. Nu är den ekologiska hönsfärsen från Kronfågel nominerad till Årets Foodservicevara.

– När den ekologiska hönsfärsen lanserades på Foodservice blev den genast mycket uppskattad och efterfrågad. Framförallt inom det offentliga köket, där kostchefer med höga krav på ekologi och hållbarhet, dagligen måste trolla fram god och näringsrik mat med mycket begränsad budget. Det är fantastiskt att vi kan hjälpa till att möta deras behov, säger Charlotte Rosta, Brand Manager Foodservice Kronfågel.

Årets Foodservicevara delas ut av branschorganisationerna DLF, Dagligvaruleverantörers Förbund, Visita och Livsmedelsgrossisterna för Restaurang och Storkök. Priset tilldelas den produkt som haft en särskilt framgångsrik lansering, bidragit till innovation och skapat värde för restaurangen och/eller storköket och deras gäster.

Fyller ett tomrum
Produkten togs ursprungligen fram av Scandinavian Organics men efter att företaget lades ner har Kronfågel fortsatt driva produktionen och försäljningen av produkten inom Foodservice. Produkten har sedan start fått fina betyg, bred distribution och bra försäljningsutveckling. Att den nu nomineras till Årets Foodservicevara visar att satsningen på den ekologiska och KRAV-märkta hönsfärsen, med fokus på hälsa och klimat, var helt rätt.

– Det är viktigt för oss att möta kundernas behov och vi ser att allt fler efterfrågar innovationer inom fågelkategorin. Vi vill skapa en bred portfölj och personligen brinner jag lite extra för det ekologiska sortimentet. Den här hönsfärsen är saftig och god och det känns också bra att äta den ur hälso- och klimatsynpunkt, berättar Charlotte.
Vinnaren koras 14 juni

Nomineringen innebär att hönsfärsen tävlar om att bli Årets Foodservicevara 2018, tillsammans med Fontana Halloumiburgare och Hernö Gin. Vinnaren kommer att utses den 14 juni på DLFs Foodservice´18 event på Vasateatern i Stockholm. Det är första gången Årets Vara utses inom Foodservice.

– Vi tycker det är extra roligt att även Foodservice nu utser Årets vara och att vi blev först ut att nomineras. Det är en vinst i sig, säger Charlotte stolt.

Läs gärna mer om nomineringarna och priset på: www.aretsfoodservicevara.se 


Möt Christian Due-Boje - Hockeyhjärtat med säljfokus

Övrigt Han är inne på sin 31:e säsong för Djurgårdens IF,…
23 Jan, 2019

Rhône & Loire - Ny Naturvinslåda i Winefinders butik

Vin - Rhône och Loire är temat i vår nya Naturvinslåda…
23 Jan, 2019

McDonald’s lanserar burgare med Hot Sriracha

Mat och Restaurang Från och med idag serverar McDonald’s en nyhet för alla…
23 Jan, 2019

Livets Goda Premium - Vad som ingår

Vin Älskar du vin, whisky, öl och drycker av alla dess…
3 Jan, 2019

Studenter skapar app för sensorik

Mat och Restaurang Två studenter vid Örebro universitet ska under våren ta fram…
23 Jan, 2019

Kronfågels Minutfamilj växer – med Minutstrimlor av lårfilé

Mat och Restaurang Kronfågel Minutfilé, en utbankad kycklingfilé, har blivit en stor succé.…
23 Jan, 2019

Restaurangkedjan Harrys skänker 272 000 kr för att hjälpa till att förebygga sexuellt våld mot barn

Övrigt Under perioden 23 november till 31 december 2018 gick 20…
23 Jan, 2019

Margarin överlägsen vinnare av Årets matbluff

Mat och Restaurang Lättas palmoljebluff fick över hälften av rösterna, som dessutom var…
23 Jan, 2019

Just Brunch lanseras på The Strand

Mat och Restaurang På Blasieholmen i Stockholm finner man det mytomspunna hotellet Radisson…
22 Jan, 2019

Teeling Whiskey lanserar unik 12-årig Amarone Cask på Systembolaget den 28:e februari

Whisky och Bourbon Dublinbaserade craft-märket Teeling Whiskey skapar regelbundet unika och innovativa fatlagrade…
22 Jan, 2019

HammerFall lanserar vodka

Whisky och Bourbon Om du ska göra någonting – gör det ordentligt. Det…
22 Jan, 2019

Surdegsfavorit från Leksands Knäckebröd i ny form

Mat och Restaurang En ny trekant från Leksands knäckebröd tar plats i brödhyllan…
22 Jan, 2019

SMAD bjuder in till provning 199 - PNA med Folke Andersson

Whisky och Bourbon Våren 1998 så lanserades den första whiskyn i en serie…
22 Jan, 2019

Nu släpps en Tommasi-klassiker från Valpolicella

Vin Familjen Tommasi har varit sin hemtrakt trogen i snart 120…
22 Jan, 2019

Nyheter från Nespresso: Limited Edition Café Istanbul & Caffè Venezia

Mat och Restaurang Nespresso lanserar nu två limiterade kaffesorter, Café Istanbul och Caffè…
22 Jan, 2019

Ny studie: Endast var tredje svensk äter rekommenderad mängd sjömat

Mat och Restaurang En ny studie från Norges Sjömatråd visar att vår konsumtion…
22 Jan, 2019

Nu beskär Kiviks Musteri 105000 äppelträd för hand

Whisky och Bourbon På Kiviks Musteri har man nu inlett beskärningen av sina…
22 Jan, 2019

Skånska mat- och dryckesevenemang ska nå internationell världsklass

Mat och Restaurang Tourism in Skåne bjuder nu in till The Gastrolution of…
21 Jan, 2019

Tågsemestermöte leder till nyrekrytering av hållbarhetskonsult till U&We

Vin Lagom till att vi går in i det nya året…
21 Jan, 2019

Nyhet från OLW - Chili Bea

Mat och Restaurang I drygt 60 år har svenskarna haft en kärlekshistoria med…
21 Jan, 2019
Artikelarkivet