Kronfågels ekologiska hönsfärs – nominerad till Årets Foodservicevara

Livets Goda 14 May, 2018
Mat och Restaurang Svenskarna konsumerar hundratusentals ton köttfärs varje år, kanske mer än något annat land i världen. Många vill dock av hälsoskäl äta mindre nötkött och många äter inte fläskfärs alls. Sedan den ekologiska och KRAV-märkta hönsfärsen äntrade marknaden har fler möjlighet att äta hälsosam och klimatvänlig färs. Nu är den ekologiska hönsfärsen från Kronfågel nominerad till Årets Foodservicevara.

– När den ekologiska hönsfärsen lanserades på Foodservice blev den genast mycket uppskattad och efterfrågad. Framförallt inom det offentliga köket, där kostchefer med höga krav på ekologi och hållbarhet, dagligen måste trolla fram god och näringsrik mat med mycket begränsad budget. Det är fantastiskt att vi kan hjälpa till att möta deras behov, säger Charlotte Rosta, Brand Manager Foodservice Kronfågel.

Årets Foodservicevara delas ut av branschorganisationerna DLF, Dagligvaruleverantörers Förbund, Visita och Livsmedelsgrossisterna för Restaurang och Storkök. Priset tilldelas den produkt som haft en särskilt framgångsrik lansering, bidragit till innovation och skapat värde för restaurangen och/eller storköket och deras gäster.

Fyller ett tomrum
Produkten togs ursprungligen fram av Scandinavian Organics men efter att företaget lades ner har Kronfågel fortsatt driva produktionen och försäljningen av produkten inom Foodservice. Produkten har sedan start fått fina betyg, bred distribution och bra försäljningsutveckling. Att den nu nomineras till Årets Foodservicevara visar att satsningen på den ekologiska och KRAV-märkta hönsfärsen, med fokus på hälsa och klimat, var helt rätt.

– Det är viktigt för oss att möta kundernas behov och vi ser att allt fler efterfrågar innovationer inom fågelkategorin. Vi vill skapa en bred portfölj och personligen brinner jag lite extra för det ekologiska sortimentet. Den här hönsfärsen är saftig och god och det känns också bra att äta den ur hälso- och klimatsynpunkt, berättar Charlotte.
Vinnaren koras 14 juni

Nomineringen innebär att hönsfärsen tävlar om att bli Årets Foodservicevara 2018, tillsammans med Fontana Halloumiburgare och Hernö Gin. Vinnaren kommer att utses den 14 juni på DLFs Foodservice´18 event på Vasateatern i Stockholm. Det är första gången Årets Vara utses inom Foodservice.

– Vi tycker det är extra roligt att även Foodservice nu utser Årets vara och att vi blev först ut att nomineras. Det är en vinst i sig, säger Charlotte stolt.

Läs gärna mer om nomineringarna och priset på: www.aretsfoodservicevara.se 


Beijing8 fortsätter sin expansion och stärker sin närvaro i södra Sverige

Mat och Restaurang Under 2018 har Beijing8 öppnat upp tre restauranger och den…
19 Oct, 2018

Gevalia och Brynäs IF förlänger sponsoravtalet

Övrigt Det är ett av Sveriges mest profilerade samarbete mellan en…
19 Oct, 2018

Tak satsar på japansk brunch

Mat och Restaurang Varje lördag serverar restaurang Tak en Temaki Bonanza som närmast…
19 Oct, 2018

Nyhet - Texas Longhorn BBQ Brisket

Mat och Restaurang En nyhet från Texas Longhorn - BBQ Brisket - en…
19 Oct, 2018

​Det går bra för svensk Whisky – Box Destilleri AB utsett till Gasellföretag

Whisky och Bourbon Dagens Industri (Di) har utsett Box Destilleri AB med varumärket…
19 Oct, 2018

Museernas stjärnkockar står för menyn på Sthlm Food & Wine

Mat och Restaurang Kockarnas Krog är ett stående – och mycket populärt –…
19 Oct, 2018

Internationella champagnedagen till ära - 10 bra champagner på Systembolaget

Vin Idag är det den internationella champagnedagen och dagen till ära…
19 Oct, 2018

"Gömda" rariteter på beställningssortimentet - Bushmills 16 & 21 YO single malt

Vin 1608 var året då den holländska linsmakaren Hans Lippershey skapade…
19 Oct, 2018

Nytt poddavsnitt från Brobergs om livets vatten

Whisky och Bourbon I veckans podd oroas värdarna över stigande världspriser på korn.…
19 Oct, 2018

Ny årgång av Clos de l’Oratoire des Papes Châteauneuf-du-Pape Rouge 2012

Vin Vingården Le Clos de l’Oratoire des Papes producerar ett av…
18 Oct, 2018

Sebastian Ahlskog blir ny CFO på Readly

Övrigt Idag meddelar Readly, den globala prenumerationstjänsten för magasin, att Sebastian…
18 Oct, 2018

Better You-grundare startar nytt utvecklingsbolag inom wellness

Övrigt Med stor erfarenhet från hälsofackhandeln och produktutveckling har Patrick Svorono…
18 Oct, 2018

Natur och hållbarhet i fokus när nya Restaurang Skog har premiär

Mat och Restaurang Delikatesser som gran, björk och tall är några av de…
17 Oct, 2018

Stockholms Bränneri släpper årets Gin & Tonic Glögg

Whisky och Bourbon Den 15 november 2018 släpps årets upplaga av förra årets…
17 Oct, 2018

Ostskolan: Ostbricka av vinterostar

Mat och Restaurang Olika ostar är olika bra beroende på säsong, det är…
17 Oct, 2018

SMEG lanserar Blast Chiller för hemmabruk.

Mat och Restaurang Smeg äntrar ett nytt område i vitvarubranschen genom att lansera…
17 Oct, 2018

Harrys blir Hotell Fritidens vardagsrum

Mat och Restaurang I det gamla badhuset på Österleden börjar Hotell Fritiden ta…
17 Oct, 2018

Uber Eats expanderar – nu kan även göteborgare njuta av restaurangmat levererad direkt till dörren

Mat och Restaurang Thai, hamburgare eller räksallad – Uber Eats gör det nu…
17 Oct, 2018

Blossa Hantverksglögg 2018 med smak av svarta vinbär

Vin Nu lanseras årets Blossa Hantverksglögg – en hyllning till den…
17 Oct, 2018

95-poängare från Argentina hos Winefinder

Vin Decanter gav vinet Condeminal Poncho Pampa Malbec Tupungato Mendoza 2015,…
17 Oct, 2018
Artikelarkivet