Kronfågels ekologiska hönsfärs – nominerad till Årets Foodservicevara

Livets Goda 14 May, 2018
Mat och Restaurang Svenskarna konsumerar hundratusentals ton köttfärs varje år, kanske mer än något annat land i världen. Många vill dock av hälsoskäl äta mindre nötkött och många äter inte fläskfärs alls. Sedan den ekologiska och KRAV-märkta hönsfärsen äntrade marknaden har fler möjlighet att äta hälsosam och klimatvänlig färs. Nu är den ekologiska hönsfärsen från Kronfågel nominerad till Årets Foodservicevara.

– När den ekologiska hönsfärsen lanserades på Foodservice blev den genast mycket uppskattad och efterfrågad. Framförallt inom det offentliga köket, där kostchefer med höga krav på ekologi och hållbarhet, dagligen måste trolla fram god och näringsrik mat med mycket begränsad budget. Det är fantastiskt att vi kan hjälpa till att möta deras behov, säger Charlotte Rosta, Brand Manager Foodservice Kronfågel.

Årets Foodservicevara delas ut av branschorganisationerna DLF, Dagligvaruleverantörers Förbund, Visita och Livsmedelsgrossisterna för Restaurang och Storkök. Priset tilldelas den produkt som haft en särskilt framgångsrik lansering, bidragit till innovation och skapat värde för restaurangen och/eller storköket och deras gäster.

Fyller ett tomrum
Produkten togs ursprungligen fram av Scandinavian Organics men efter att företaget lades ner har Kronfågel fortsatt driva produktionen och försäljningen av produkten inom Foodservice. Produkten har sedan start fått fina betyg, bred distribution och bra försäljningsutveckling. Att den nu nomineras till Årets Foodservicevara visar att satsningen på den ekologiska och KRAV-märkta hönsfärsen, med fokus på hälsa och klimat, var helt rätt.

– Det är viktigt för oss att möta kundernas behov och vi ser att allt fler efterfrågar innovationer inom fågelkategorin. Vi vill skapa en bred portfölj och personligen brinner jag lite extra för det ekologiska sortimentet. Den här hönsfärsen är saftig och god och det känns också bra att äta den ur hälso- och klimatsynpunkt, berättar Charlotte.
Vinnaren koras 14 juni

Nomineringen innebär att hönsfärsen tävlar om att bli Årets Foodservicevara 2018, tillsammans med Fontana Halloumiburgare och Hernö Gin. Vinnaren kommer att utses den 14 juni på DLFs Foodservice´18 event på Vasateatern i Stockholm. Det är första gången Årets Vara utses inom Foodservice.

– Vi tycker det är extra roligt att även Foodservice nu utser Årets vara och att vi blev först ut att nomineras. Det är en vinst i sig, säger Charlotte stolt.

Läs gärna mer om nomineringarna och priset på: www.aretsfoodservicevara.se 


Parlansering från Sandhi Wines idag

Vin Månadens andra lansering av Små Partier på Systembolaget släpptes idag…
17 Aug, 2018

Succéölet Radio The Mothership Imperial IPA från Collective Arts får ny illustration av konstnär från London

Whisky och Bourbon Radio The Mothership från kanadensiska Collective Arts släpptes i Systembolagets…
17 Aug, 2018

Innis & Gunn Gunnpowder IPA nu i systembolagets fasta sortment

Whisky och Bourbon I våras släppte Innis & Gunn Gunnpowder IPA i Systembolagets…
17 Aug, 2018

Sapporo Premium Lager släpps i systembolagets fasta sortiment

Whisky och Bourbon Sapporo Premium Lager är den ikoniska ölen från det japanska…
17 Aug, 2018

Frukten av nytänkande

Vin Deep Roots Riesling 2017 har producerats av tre vinmakare som…
16 Aug, 2018

ZUBR Premium - Prisbelönt tjeck med traditioner lanseras på Systembolaget 1 september

Whisky och Bourbon ZUBR Premium är en klassisk tjeckisk lager från den lilla…
16 Aug, 2018

Brobergs på turné

Whisky och Bourbon Välkommen till cigarrmiddag hos PM & Vänner i Växjö den…
16 Aug, 2018

Frukost från ett hantverksbageri blir nästa destination på Brunkebergstorg

Mat och Restaurang Under sommaren har stockholmare vallfärdat till Brunkebergstorg och framförallt takparken…
16 Aug, 2018

Mathias Dahlgren lanserar nytt lunchkoncept på Rutabaga

Mat och Restaurang Under hösten 2018 kommer Mathias Dahlgren att sälja take away-luncher…
16 Aug, 2018

MAX bräcker nya rekord som klimatpositiva – och hjälper festivalbesökarna att bli klimathjältar

Övrigt För tredje året i rad fanns MAX på plats på…
15 Aug, 2018

Meny för minskat matsvinn – Gotthards Krog och Martin & Servera i nytt samarbete

Mat och Restaurang – Vi vill fortsätta erbjuda Umeåbor och tillresta på bra,…
15 Aug, 2018

Levert Frères Bourgogne Chardonnay 2017 - Nu i beställningssortimentet

Vin Levert Frères är en av Bourgognes egendomar med anor från…
14 Aug, 2018

Altia i nytt samarbete med Hernö Gin

Whisky och Bourbon Altia blir exklusiv distributör för Hernö Gin. Samarbetsavtalet börjar gälla…
14 Aug, 2018

Mr Voon öppnar en Street Bar

Mat och Restaurang Stockholm får äntligen en riktig asiatisk street bar. Krögaren och…
14 Aug, 2018

Cool cabernet franc från Argentina hos Winefinder

Vin Vinet Serbal Cabernet Franc 2017, från producenten Bodega Atamisque, kommer…
14 Aug, 2018

Würzburger Stein Silvaner ”Grosses Gewächs” 2015 lanseras på Systembolaget

Vin Vingården Stein är en av Tysklands mest berömda och ligger…
14 Aug, 2018

Alvestaglass AB: Försäljningen ökade med 60%under juli jämfört med föregående år

Övrigt Under juli 2018 uppgick försäljningen till 13 221 tkr (8…
14 Aug, 2018

2019 års SMAD resa

Whisky och Bourbon 2011 genomfördes SMADs första skottlandsresa. Då var målet Islay och…
13 Aug, 2018

Hyllad årgång av Château de Beaucastel lanseras på Systembolaget

Vin För familjen Perrin började allt med Château de Beaucastel i…
13 Aug, 2018

Nyhet i snackshyllan: ’Linsbågar’ och flera nyheter från Estrella

Övrigt För dig som älskar ostbågar men vill ha något nytt…
13 Aug, 2018
Artikelarkivet