Kronfågels ekologiska hönsfärs – nominerad till Årets Foodservicevara

Livets Goda 14 May, 2018
Mat och Restaurang Svenskarna konsumerar hundratusentals ton köttfärs varje år, kanske mer än något annat land i världen. Många vill dock av hälsoskäl äta mindre nötkött och många äter inte fläskfärs alls. Sedan den ekologiska och KRAV-märkta hönsfärsen äntrade marknaden har fler möjlighet att äta hälsosam och klimatvänlig färs. Nu är den ekologiska hönsfärsen från Kronfågel nominerad till Årets Foodservicevara.

– När den ekologiska hönsfärsen lanserades på Foodservice blev den genast mycket uppskattad och efterfrågad. Framförallt inom det offentliga köket, där kostchefer med höga krav på ekologi och hållbarhet, dagligen måste trolla fram god och näringsrik mat med mycket begränsad budget. Det är fantastiskt att vi kan hjälpa till att möta deras behov, säger Charlotte Rosta, Brand Manager Foodservice Kronfågel.

Årets Foodservicevara delas ut av branschorganisationerna DLF, Dagligvaruleverantörers Förbund, Visita och Livsmedelsgrossisterna för Restaurang och Storkök. Priset tilldelas den produkt som haft en särskilt framgångsrik lansering, bidragit till innovation och skapat värde för restaurangen och/eller storköket och deras gäster.

Fyller ett tomrum
Produkten togs ursprungligen fram av Scandinavian Organics men efter att företaget lades ner har Kronfågel fortsatt driva produktionen och försäljningen av produkten inom Foodservice. Produkten har sedan start fått fina betyg, bred distribution och bra försäljningsutveckling. Att den nu nomineras till Årets Foodservicevara visar att satsningen på den ekologiska och KRAV-märkta hönsfärsen, med fokus på hälsa och klimat, var helt rätt.

– Det är viktigt för oss att möta kundernas behov och vi ser att allt fler efterfrågar innovationer inom fågelkategorin. Vi vill skapa en bred portfölj och personligen brinner jag lite extra för det ekologiska sortimentet. Den här hönsfärsen är saftig och god och det känns också bra att äta den ur hälso- och klimatsynpunkt, berättar Charlotte.
Vinnaren koras 14 juni

Nomineringen innebär att hönsfärsen tävlar om att bli Årets Foodservicevara 2018, tillsammans med Fontana Halloumiburgare och Hernö Gin. Vinnaren kommer att utses den 14 juni på DLFs Foodservice´18 event på Vasateatern i Stockholm. Det är första gången Årets Vara utses inom Foodservice.

– Vi tycker det är extra roligt att även Foodservice nu utser Årets vara och att vi blev först ut att nomineras. Det är en vinst i sig, säger Charlotte stolt.

Läs gärna mer om nomineringarna och priset på: www.aretsfoodservicevara.se 


Folkkäre Leif GW Persson lanserar ”GW:s röda”

Vin Tegnér Spirits & Wine lanserar det röda vinet "GW:s röda"…
25 May, 2018

Stockholms Bränneri släpper rosa gin

Whisky och Bourbon Den 5 juni, 10:00 släpper Stockholms Bränneri sin första batch…
25 May, 2018

Cantina Baglietti lanserar No. 7 och No. 10 i Sverige

Vin Efter en lång och noggrann process är vinhuset Cantina Baglietti,…
25 May, 2018

Moët & Chandon hyllar tennislegenden Roger Federer

Vin Igår, den 24 maj, lanserade Moët & Chandon en limiterad…
25 May, 2018

General med smak av svenska örter – nytt portionssnus från krögaren Karl Ljung

Whisky och Bourbon I dag lanseras General Gastronomy Series Summer 2018, ett portionssnus…
25 May, 2018

Världens kockar till Smaka på Stockholm

Mat och Restaurang 10 juni kommer kända kockar från hela världen till Smaka…
25 May, 2018

Arla inviger mognadslager i Falköping

Övrigt Tillsammans med Falbygdens Ost öppnar Arla ett mognads och förädlingslager…
24 May, 2018

Napolitansk pizzamarknad på Giro Pizzeria

Mat och Restaurang Lördag den 2 juni firar Giro Pizzeria Italiens nationaldag med…
24 May, 2018

Strålandet årgång av M. Chapoutiers Côtes du Rhône - 2016 Belleruche

Vin Ett toppnamn vet hur en slipsten ska dras och att…
24 May, 2018

Kaos när Kiviks Musteri släppte lös 2 miljoner sommarjobbare

Övrigt Rätt pollinering är en förutsättning för goda skördar från Kiviks…
23 May, 2018

Pontus in the Air är nominerad i ännu en internationell prestigetävling

Mat och Restaurang Pontus in the Air med Brasserie är nominerade i den…
23 May, 2018

Jordbruksverket tar ett helhetsgrepp om hållbar mat

Övrigt Jordbruksverket släpper nu en rapport om hur vi kan producera…
22 May, 2018

Cidraie hedrar sitt franska arv med ny sommarskrud

Whisky och Bourbon I över hundra år har cideräpplena i Normandie plockats för…
22 May, 2018

Inspiration - Proteinrik vaniljkaka med citron

Mat och Restaurang I detta recept inspireras vi av Maria Längfors som för…
22 May, 2018

Coppersmith´s samarbetar med 24 Västerås krogar

Whisky och Bourbon Ett tjugotal restauranger från Västerås gick ihop för att brygga…
22 May, 2018

Prosecco från Montelvini hos Winefinder

Vin Montelvini är en Prosecco i klassisk stil som Winefinders Wineteam…
22 May, 2018

150 ton mindre socker i Axfoods läsk

Övrigt Sockerhalten i Axfoods läsk av märket Premier minskas nu med…
22 May, 2018

Lansering av dessertvin från Brochet - Brochet Quarts de Chaume Grand Cru 2015

Vin Brochet Quarts de Chaume Grand Cru 2015 lanseras i Systembolagets…
21 May, 2018

Lavazza blir Stureplansgruppens nya kaffeleverantör

Övrigt Den Italienska kaffeleverantören Lavazza har skrivit avtal med Stureplansgruppen och…
21 May, 2018

Lasse Solum ny VD Divine AB

Vin Divine förstärker och hälsar Lasse välkommen som ny VD.
21 May, 2018
Artikelarkivet