Hem Vinvärlden Krönika – Framsidan fyller 60 år…

Krönika – Framsidan fyller 60 år…

av Christoffer Enquist

Förra året fyllde Chaîne Sverige hela 60 år. Då skulle man ju kunna tro att det var slut på festligheterna för ett tag men icke. I år 2020 fyller det som av en del brukar kalla för Sveriges framsida också 60 år. Göteborg. Året efter Chaîne kom till landet körde verksamheten även igång i vår sjöfartsstad nummer ett.

Foto: Chaîne de Rotisseurs

Då hade man festligheter på Gunnebo Slott och Park Hotell. I år blir det celebra etablissemang som Fiskekrogen, Koka, Somm och Lisebergs Wärdshus. Vår stora middag och indubbning sker på Radisson Blu Scandinavia. Det hinns också med besök på bland annat Wine Mechanics och Helmut Walch. Planeringen är i full gång och inbjudan och program kommer ut inom kort. Dock är det givetvis en god idé att redan nu boka in den 21-24 maj för ett par lysande dagar i Göteborg med fokus på fantastik mat och dito viner och andra drycker.

I övrigt har vår verksamhet i landet alla hörn såväl som internationellt kommit igång för fullt. För våra olika evenemang besök våra hemsidor. På den internationella fronten kan meddelas att vårt internationella årsmöte i år går av stapeln i september i Lyon i Frankrike och det samtidigt som världsfinalen av vår tävling Jeunes Chefs Rôtisseurs, eller Årets Unga Kock som vi säger i Sverige. Något senare äger också vår Sommeliertävling rum men den för säkerhets skull i Paris.

Vi passar också på att önska all en god fortsättning på året 2020 och även varmt välkomna som medlemmar i vårt fantastiska sällskap Chaîne des Rôtisseurs.

– Carl Wachtmeister
Bailli Délégué / Ordförande Sverige
Chaîne de Rotisseurs

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING