Hem NyheterNyhet WB Kulturarenor AB förvärvar Stockholm Brewing Company

Kulturarenor AB förvärvar Stockholm Brewing Company

av Livets Goda

Kulturarenor AB, som idag driver flera välkända kultur- och nöjesarenor i Stockholm, inklusive Trädgården, och Fållan, har under våren förvärvat Stockholm Brewing Company. Det Stockholmsbaserade bryggeriet ligger vägg i vägg med Kulturarenors nya satsning Banankompaniet och utgör navet i Frihamnens framtida kulturella satsningar.

stockholm_brewing Från Vänster: Olly Bartlett, Nadine Muntau, Jon Birgne, Michel Ahlin Wigardt, Max Westman

Stockholm Brewing Company grundades 2012 av Niklas Lenkel, Tomas Hallgren och Niklas Jakobsson . Sedan dess har de skapat en rad prisbelönta ölsorter, med fokus på att använda högkvalitativa, lokalt odlade råvaror.  Bryggeriets populära produkter inkluderar bland annat IPA:n “Organic West Coast IPA”, Hallonsurölen  “Hallon sour” och Pilsnern “Italo Pils” skapad av delägaren Oliver Bartlett “Olly”

Syftet med förvärvet är att Kulturarenor vill fortsätta driva och utveckla svensk dryckeskultur genom att bibehålla lokal kvalitet och utbud. ny VD blir Jon Birgne:

“Med ett bryggeri skapar vi en unik möjlighet att förse våra venues, restauranger och ställen med lokalproducerad dryck där vi också kan erbjuda en unik möjlighet att testa produkter, trender och känslor innan vi presenterar det för den större marknaden.” säger Jon Birgne.

Med förvärvet av Stockholm Brewing Company får bryggeriet också möjlighet till lokal produktion inte bara för Stockholm Brewing Companys etablerade varumärken utan också för deras tidigare etablerade produkter som Forest Hard Seltzer och Mega Tronic. Bryggeriet kommer även att erbjuda legotillverkning av drycker.

Bryggeriets vision är att fortsätta skapa ett unikt och framtidstänkande bryggeri som förvaltar Stockholm Brewings legacy genom att brygga öl i världsklass tillsammans med bryggmästare Michel Ahlin Wigardt, bryggarna Max Westman och Nadine Muntau.

“Jag tycker att det är jävligt kul att Stockholm brewing Co får fortsätta producera öl med ett kvalitet i fokus tillsammans med gamla och nya vänner” Michel Ahlin Wigardt

Stockholm Brewing Companys produkter kommer fortsatt säljas på Systembolaget samt kommer under sommaren att introduceras på Kulturarenors samtliga venues.

RELATERAD LÄSNING