Två svenska kulturarv möts i ett unikt glöggsamarbete

Livets Goda 13 Nov, 2018
Vin Den anrika och klassiska restaurangen Ulriksdals Värdshus, som ingår i restaurangkoncernen Svenska Brasserier vilka innehar sju välkända Stockholmsrestauranger, väljer att servera Lilla Hyttnäs Ekologiska Starkvinsglögg till sina ca 17 000 julbordsgäster 2018. Lilla Hyttnäs är en traditionellt kryddad starkvinsglögg, inspirerad av Carl och Karin Larsson, framtagen tillsammans med Carl Larsson-gården.

- Under hösten fick vi höra av Marie Grönlund, vår säljare & sommelier på Moestue, att de hade ett glöggprojekt på gång vilket gjorde oss nyfikna säger Rolf Nilsson, källarmästare på Ulriksdals Värdshus. När vi sedan fick prova Lilla Hyttnäs, höra historien och samarbetet med Carl Larsson-gården kände vi att detta var ett naturligt och menat samarbete. Lilla Hyttnäs har alla de klassiska smakattributen som vi tycker att en glögg skall ha. Att den dessutom är ekologisk och har en fräschhet med lite mindre socker är precis såsom vi på Ulriksdals Värdshus vill att en traditionell glögg skall smaka.

- Då vi har ett begränsat antal flaskor första året så har vi kommit överens med Ulriksdals Värdshus att de får exklusivitet under 2018 med Lilla Hyttnäs på restaurangsidan berättar Magnus Stenberg, försäljningschef på Cask&Moestue. Att vi får förmånen att förena två svenska kulturarv som är så traditionellt förknippade med julen är en stor ära för oss fortsätter Magnus.

Lilla Hyttnäs är en traditionellt kryddad starkvinsglögg, inspirerad av Carl och Karin Larsson där representanter från Carl Larsson-gården har varit delaktiga i hel framtagningsprocessen. Det ursprungliga receptet är svenskt och kommer från Skåne, närmare bestämt Snälleröd och är förfinat i omgångar.

Den slutliga blenden har den norske sommeliermästaren Christopher Moestue åstadkommit. Alla komponenter är ekologiska, glöggen har lägre sockerhalt och är givetvis certifierad.

 

Lilla Hyttnäs, som även är namnet på Carl Larsson-gården i Sundborn, har artikelnummer 71269 och kostar 99 kr för en flaska om 750 ml (alk. 15%). Finns i begränsad upplaga och lanserades 7:e november i beställningssortimentet.


Dags för vårens mat- och dryckesevent

Whisky och Bourbon 29-30 mars är det dags för årets första – och…
21 Feb, 2019

Nobelvinet Cigalus Rouge i ny inbjudande årgång

Vin För andra gången på blott fem år föll valet på…
20 Feb, 2019

En barbera som din bolognese kommer älska

Vin Tiden då det där med kooperativ i vinbranschen hade en…
20 Feb, 2019

Guide Michelin Nordic 2019: Danmark går om Sverige med sina totalt 33 stjärnor

Mat och Restaurang Michelin Guide Nordic Countries 2019 delades ut i den danska…
19 Feb, 2019

Tre nya 2-stjärniga och fyra 1-stjärniga i MICHELIN Guiden Nordic Countries 2019

Mat och Restaurang Årets nordiska Michelin-guide publicerades igår efter att Stjärnorna offentliggjorts vid…
19 Feb, 2019

Livets Goda Premium - För dig som uppskattar att vara uppdaterad

Vin Älskar du vin och drycker av alla dess slag, och…
16 Jan, 2019

Små partier öl 15 februari 2019 – 12 drycker provade

Whisky och Bourbon Premium Bland nyheterna kommer favoriten från ett svenskt bryggeri, alkoholstark öl…
14 Feb, 2019
Artikelarkivet