Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Kung Markatta lanserar ekologiska växtbaserade proteinalternativ

Kung Markatta lanserar ekologiska växtbaserade proteinalternativ

av Livets Goda

Nu lanserar Kung Markatta fem nyheter – ekologiska och växtbaserade proteinalternativ. Nyheterna är Jordnötsbiffar, Rödbetsbiffar, Solrosburgare, Havrebiffar och Pizzabollar. 

”Vi ser en fortsatt ökad efterfrågan på vegetarisk mat. Samtidigt ser vi att många vill ha inspiration till nya vegetariska rätter och mer variation. Dessutom ska det vara enkelt att tillaga. Vi vill hjälpa konsumenter att tillaga goda vegetariska måltider som passar hela familjen” säger Linda Wass, Brand Manager på Kung Markatta. 

Kung Markatta

Ända sedan 1983 har Kung Markatta levererat ekologisk matglädje och nu hittar du för första gången produkterna även i frysdisken. Kung Markatta lanserar växtbaserade proteinalternativ som är baserade på baljväxter, grönsaker och härliga kryddor. Smakerna passar alla i familjen, stora som små. De är dessutom lämpliga för veganer. Jordnötsbiffar, Rödbetsbiffar, Solrosburgare och Pizza bullar är dessutom glutenfria. 

Vegetariska trenden fortsätter 

Vi äter mer och allt oftare vegetarisk mat. Idag är ca 7% i Sverige vegetarianer och betydligt fler identifierar sig som flexitarianer. 62% äter vegetariskt minst en gång i månaden.

Fem goda smaker

Jordnötsbiffar – Härligt knapriga biffar med bitar av jordnötter och ett sting av het chili och spiskummin.

Rödbetsbiffar – En oslagbar kombination av söt rödbeta och salt kapris, med en nypa färsk malen svartpeppar.

Solrosburgare – Smakrika kikärtsburgare smaksatta med salvia, lök och solrosfrön. De innehåller dessutom pumpa- och linfrö och en nypa chipotle.

Havrebiffar – Perfekt smakkombination av havre, kikärtor vitkål och morot. Smaksatta med lök och en nypa kryddpeppar.

Pizzabollar – 
Barnvänliga bollar med krispiga bitar majs och solrosfrö. Smaksatta med tomat och oregano.

RELATERAD LÄSNING