Hem Vinvärlden Kungen av Beaujolais har gått ur tiden

Kungen av Beaujolais har gått ur tiden

av Livets Goda

Att prata Beaujolais utan att nämna Georges Dubouef, ja det går liksom bara inte ihop. Vad Georges betytt för området kan inte nog betonas så därför är det med sorg vi nu får besked om dennes bortgång. Under helgen som varit gick kungen av Beaujolais ur tiden, 86 år gammal och det är blott 2018 som han lämnade över driften till sin son Franck.

Innan Georges kom in i bilden var Beaujolais fortfarande främst en lokal angelägenhet och till viss del nationell. Det exporterades knappt något heller men med driftiga och ambitiösa Georges start av sin firma på 1960-talet påbörjades något stort. Innan dess hade han cyklat runt mellan byarna i Beaujolais och försökt sälja familjens vin till restauranger. Och det var också det som blev grunden till att han startade upp när Georges lyckades få igång försäljningen.

Från ingen export 1964 till att idag vara representerad i mer än 120 länder inger respekt och det finns nog ingen som kan ta åt sig äran till Beaujolais internationella framgång mer än monsieur Duboeuf. Och mycket av framgången låg också i att han lyckades göra Beaujolais Nouveau till en årligen världsomspännande happening.

Livets Goda höjer ett glas Morgon till Georges Duboeufs minne.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING