Kvarterskänsla med kvalitet när Eriks Basar öppnar på Kungsholmen

Livets Goda 2 May, 2018
Mat och Restaurang 9 maj får Kungsholmen en ny mötesplats när Eriks Basar - familjen Lallerstedts första nya krog på 25 år - öppnar i det nyetablerade kvarteret Basaren på Hantverkargatan. Här hittar man ett modernt och socialt restaurangkoncept med det värdskap som präglat Eriks Restauranger i över 40 år. Med öppettider som sträcker sig från tidig morgon till sen kväll serverar Eriks Basar allt från take away-frukost till fika, lunch, middag och barhäng - ett stenkast från Fridhemsplan.

Anna Lallerstedt: Foto: David Thunander

I slutet av 2017 berättade Anna Lallerstedt om den planerade öppningen av en systerrestaurang till Eriks Gondolen och Eriks Bakficka i SKB:s nyetablerade kvarter Basaren på Kungsholmen. Nu presenterar Anna Lallerstedt mer om det nya konceptet som fått det okonstlade namnet Basar. Med en välkomnande atmosfär och generösa öppettider siktar Eriks Basar mot att snabbt bli en självklar del av Kungsholmarnas vardag. Lokalens 460 kvadratmeter huserar både en klassisk matsal och en mer social, avslappnad och deli-liknande del där såväl grannar som pendlare enkelt kan svänga förbi för frukost, fika, en snabb måltid eller något gott att dricka.

- Vi hade egentligen inga planer på att expandera, men när vi fick den här möjligheten kändes det självklart. Jag har bott merparten av mitt liv på Kungsholmen och ser verkligen fram emot att göra Eriks Basar till en del av kroglivet här. Värdskap, kvalitet och glädje är nyckelord i allt vi gör och det känns spännande att utveckla det arvet i ett öppet och dynamiskt sammanhang, säger Anna Lallerstedt, ägare på Eriks Restauranger.

Eriks Basars restaurangchef Niclas Engroth är hämtad från systerrestaurangen Eriks Gondolen, medan kökschef Håkan Carlsson senast kommer från prisbelönta Oaxen Slipen. Menyn består genomgående av okomplicerade rätter med höga krav på råvaror och tillagning och kompletteras av en levande och föränderlig vinlista. Lunch- och middagsalternativen kommer till stor del präglas av fisk och skaldjur, något som både knyter an till Anna Lallerstedts barndom och hennes engagemang i Stockholms Fiskauktion.

- Jag växte i stort sett upp i en fiskaffär och den första krogen pappa öppnade var just en fisk- och skaldjursrestaurang. Eriks Basars meny kommer variera mellan olika typer av rätter, men att öppna en kvarterskrog med riktigt bra råvaror från havet är nog mitt sätt att knyta ihop säcken, säger Anna Lallerstedt.

Eriks Basar öppnar på Hantverkargatan 71 D den 9 maj 2018.

Följ gärna Livets Goda och Whisky & Bourbon på instagram: @livetsgoda_magazine
 

Klassisk whiskybar går i graven

Whisky och Bourbon Mjölby Stadshotells whiskybar går i graven då Kenneth Lindblad säljer…
25 May, 2018

Edrington avtäcker The Macallans nya destilleri i skotska Speyside

Whisky och Bourbon Det nya destilleriet är beläget på det natursköna Easter Elchies…
24 May, 2018

Bourgogne 2016 - Maison Louis Jadot

Vin Premium I höstas gjorde Livets Goda tre resor till Bourgogne för…
23 May, 2018

Niklas Tipsar: Villa Conchi - En elegant Cava

Vin Strax söder om Barcelona finner du Penedès, regionen som för…
22 May, 2018

Vilket kaffe väljer våra mammor?

Övrigt Livets Goda följer med stort intresse Kafferosteriet Koppars utveckling i…
21 May, 2018

Stor succé för Glenmorangie och Ardbeg i prestigetävlingar

Whisky och Bourbon Glenmorangies och Ardbegs single malt whiskys har triumferat vid två…
18 May, 2018

Sista flaskorna av Clarendelle Rouge 2012, samt 2011 på magnum

Vin Clarendelle Rouge är Bordeauxvinet som blivit en av Livets Godas…
17 May, 2018

Danmarks hittills dyraste whisky såld för 549.000 danska kronor

Whisky och Bourbon Hans Just har precis sålt Danmarks hittills dyraste whiskyset genom…
17 May, 2018
Artikelarkivet