Hem Mat & Restaurang Kvarterskänsla med kvalitet när Eriks Basar öppnar på Kungsholmen

Kvarterskänsla med kvalitet när Eriks Basar öppnar på Kungsholmen

av Livets Goda

Anna Lallerstedt: Foto: David Thunander

I slutet av 2017 berättade Anna Lallerstedt om den planerade öppningen av en systerrestaurang till Eriks Gondolen och Eriks Bakficka i SKB:s nyetablerade kvarter Basaren på Kungsholmen. Nu presenterar Anna Lallerstedt mer om det nya konceptet som fått det okonstlade namnet Basar. Med en välkomnande atmosfär och generösa öppettider siktar Eriks Basar mot att snabbt bli en självklar del av Kungsholmarnas vardag. Lokalens 460 kvadratmeter huserar både en klassisk matsal och en mer social, avslappnad och deli-liknande del där såväl grannar som pendlare enkelt kan svänga förbi för frukost, fika, en snabb måltid eller något gott att dricka.

– Vi hade egentligen inga planer på att expandera, men när vi fick den här möjligheten kändes det självklart. Jag har bott merparten av mitt liv på Kungsholmen och ser verkligen fram emot att göra Eriks Basar till en del av kroglivet här. Värdskap, kvalitet och glädje är nyckelord i allt vi gör och det känns spännande att utveckla det arvet i ett öppet och dynamiskt sammanhang, säger Anna Lallerstedt, ägare på Eriks Restauranger.

Eriks Basars restaurangchef Niclas Engroth är hämtad från systerrestaurangen Eriks Gondolen, medan kökschef Håkan Carlsson senast kommer från prisbelönta Oaxen Slipen. Menyn består genomgående av okomplicerade rätter med höga krav på råvaror och tillagning och kompletteras av en levande och föränderlig vinlista. Lunch- och middagsalternativen kommer till stor del präglas av fisk och skaldjur, något som både knyter an till Anna Lallerstedts barndom och hennes engagemang i Stockholms Fiskauktion.

– Jag växte i stort sett upp i en fiskaffär och den första krogen pappa öppnade var just en fisk- och skaldjursrestaurang. Eriks Basars meny kommer variera mellan olika typer av rätter, men att öppna en kvarterskrog med riktigt bra råvaror från havet är nog mitt sätt att knyta ihop säcken, säger Anna Lallerstedt.

Eriks Basar öppnar på Hantverkargatan 71 D den 9 maj 2018.

Följ gärna Livets Goda och Whisky & Bourbon på instagram: @livetsgoda_magazine
 
image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING