Hem NyheterVinnyhet Kvinnliga entreprenörer bakom ny fransk Chardonnay

Kvinnliga entreprenörer bakom ny fransk Chardonnay

av Livets Goda

Kvinnliga Entreprenörer: Från sydöstra Frankrike, där medelhavet möter kusten, i vinområdet Languedoc-Roussillon odlas chardonnaydruvorna till ett nytt vin från vinproducenten Chavin. Det är ett exklusivt samarbete mellan två framgångsrika kvinnor. Mathilde Boulachin, grundare och vd för den franska vinproducenten Chavin och den svenska entreprenören och influencern Frida Fahrman har tillsammans sett till att vinet nu når den svenska marknaden. Från och med den 12 april finns Chavin Chardonnay Organic Selected by Frida Fahrman att beställa på Systembolaget.se.

Kvinnliga entreprenörer

Frida Fahrman har under flera års tid arbetat med och representerat varumärket Chavin på den svenska marknaden, både genom synlighet i sina kanaler och vid vinprovning guidad av Mathilde Boulachin. 2023 blir året som Frida och Mathilde tillsammans med vinimportören The Wine Team tar samarbetet till nästa nivå och lanserar ett nytt vin tillsammans under varumärket Chavin.

Frida uttrycker sin stolthet över samarbetet och sin passion för vinet: ”Det är en ära att få sätta sitt namn på ett vin från en så vinkunnig och framgångsrik kvinna som Mathilde. Smakerna i vinet påminner mig om semestrar längs den franska kusten och ett glas kyld Chardonnay på en uteservering innan maten.”

Kvinnliga entreprenörer

Detta ekologiska vin är tillverkat av 100% chardonnaydruvor och har belönats med en guldmedalj från Gilbert & Gaillard. Vinet är också en hyllning till kvinnligt entreprenörskap där två framgångsrika kvinnor står bakom lanseringen.

Frida berättar om de gånger hon träffat Mathilde på tillställningar och vinprovningar i Stockholm: ”Vi klickade direkt! Vi hade så många gemensamma nämnare, alltifrån mina barndoms franska somrar, till att hon studerat och jobbat i Linköping under flera år. Jag älskar också hennes entreprenörsanda, kunskap och jag imponeras av att hon är en av få kvinnor att vara både vd och grundare för ett vinbolag i Frankrike.”

Vinet finns tillgängligt i Systembolagets beställningssortiment för 119 kr/flaskan, artnr: 50862.

Chavin Chardonnay Organic Selected by Frida Fahrman:
Ursprung: Frankrike, Languedoc-Roussillon, Pays d’Oc
Årgång: 2021
Pris: 119 kr
Artnr: 50862

RELATERAD LÄSNING