Kvinnliga kocknätverket TakeOver tar över köket på Banken Bar & Brasserie

Livets Goda 22 Oct, 2018
Mat och Restaurang Nästa anhalt i TakeOvers gästspelsturné är Banken Bar & Brasserie i Falun den 16 november. TakeOver Sverigeturné drivs av Linn Söderström och Lisa Lönner Pulkkinen och går ut på att kockar – som alla är kvinnor – tillfälligt tar över köket på några av Sveriges bästa restauranger. Martin & Servera är huvudsponsor till gästspelen.

Samarbetet med TakeOver tydliggör att det finns många, duktiga kockar som är kvinnor och gästspelen visar att restaurangbranschen kan vara ett bra karriärsval för både tjejer och killar

- Efter tre års gästspelande ser vi att TakeOver skapat nya nätverk för de kvinnliga kockarna och att branschen öppnar ögonen för den här viktiga frågan, fortsätter Kristina.

De kockar som medverkar vid gästspelet på Banken Bar & Brasseri är:

Linn Söderström, trea i Kockarnas Kamp och medgrundare av TakeOver. Linn drev en av Sveriges första Supper Clubs och driver nu restaurangen Garba tillsammans med Marion Ringborg. Linn ansvarar för ”ammisarna” som branschen kallar de aptitretare som serveras innan förrätten.

Milana Seppänen, kallskänka med lång erfarenhet från Stockholms mest välrenommerade kök. Länge chef över kallskänken på Grand Hôtel Stockholm och senare på Operakällaren. Hon har drivit restauranger tillsammans med sin man och är nu anställd på Fiskhallen Sorunda, som startar inom kort. Milana bjuder på en tartar på Vindlax.

Malin Flygar, framgångsrik köksmästare på restaurang Frö i Sälen. Var även med och lagade mat på Takeover på Spis i Kiruna. Nu ansvarar Malin för en rätt på bakad rotselleri.

Lisa Lönner Pulkkinen, odlande kock och kommunikationskonsult som arbetar med aktiv matlagning på egna restaurangen Husmor Lisa Fine Home Dining och Aveqia. Var i kvartsfinal i Årets kock 2015, kursetta på kökschefsutbildningen på Restaurangakademien och driver Takeover. Lisa serverar en rätt på Närke-biff, hängmörad av Banken.

Frida Nilsson, head chef på MJ’s i Malmö. Har tidigare varit operation head chef på Clarion Malmö Live samt jobbat på Niklas, Gastrologik med flera restauranger. 2014 tog hon hem en andraplacering i Kockarnas Kamp. Frida ansvarar för kvällens dessert.

Vill du boka bord till den 16 november?
Bordsbokning görs på telefon 023-71 19 11 eller via mail info@bankenfalun.se.
Kvällens 6-rätters meny kostar inklusive vinpaket 1295 kr och med alkoholfritt dryckespaket 1095 kr.


Åhus Akvavit smaksätter nya jultraditioner

Whisky och Bourbon Den anrika drycken akvavit är åter på tapeten och i…
20 Nov, 2018

Julkaffe - en ny tradition från Kafferosteriet Koppar

Övrigt - N˚8 Julkaffe höjer julstämningen. Det piggar upp likt julstjärnorna…
20 Nov, 2018

Nu kommer McDelivery till Malmö

Mat och Restaurang Nu lanseras McDelivery i Malmö– vilket gör det möjligt att…
20 Nov, 2018

James Suckling ger 90 poäng till Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon

Vin Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon 2017 har belönats med hela…
20 Nov, 2018

Nu skapas de Svenska tävlingsrätterna till Bocuse d´Or

Mat och Restaurang En fransk klassiker i modern tappning samt hyllning till tävlingens…
20 Nov, 2018

Ny 92-poängare av Mothers Milk

Vin Ny härlig årgång av storfavoriten Mothers Milk - 100 procent…
20 Nov, 2018

BCA Pop Up Bar Broken Shaker + The Spare Room Los Angeles

Whisky och Bourbon Nordens mest prestigefyllda barutmärkelse, Bartenders' Choice Awards, bjuder i samarbete…
20 Nov, 2018

Lakritsroten öppnar en flaggskeppsbutik mitt i Göteborgs City

Övrigt Den 23 november, Black Friday, öppnar upplevelsebutiken Lakritsroten sin första…
20 Nov, 2018

Sverige ska hämta hem guldet i mat-VM

Whisky och Bourbon De regerande världsmästarna Fazer Culinary Team kommer att representera Sverige…
20 Nov, 2018

Löfbergs planerar rekordinvestering i Karlstad

Övrigt Kafferosteriet Löfbergs planerar att bygga en helt ny produktionsenhet för…
19 Nov, 2018

Dags för Lussebulleläsk!

Övrigt Efter succén med semmelsodan kommer nu en otippad uppföljare i…
19 Nov, 2018

Roku Gin - från Japan till Sverige

Whisky och Bourbon Roku Gin föddes ur visionen om en äkta, japansk premiumgin,…
19 Nov, 2018

Lidl och Fazer i branschunikt samarbete för minskat brödsvinn

Mat och Restaurang Färskt bröd står för en stor del av svinnet i…
19 Nov, 2018

Winefinders vinterlansering

Vin "Missa inte vinterns hetaste viner. Idag släpper vi en massa…
19 Nov, 2018

Lär känna Bonarda – druvan som egentligen är något annat

Vin Regionen Mendoza i Argentina har gjort sig ett namn världen…
19 Nov, 2018

Conaxess Trade är stolta att presentera nytt samarbete med Kavli

Övrigt Svenska Kavli och Conaxess Trade Sweden har tecknat nytt samarbetsavtal.…
19 Nov, 2018

Buustamons Fjällgård återigen på prispallen på Världens största Skidgala

Mat och Restaurang För andra året i rad vann Buustamons Fjällgård pris som…
19 Nov, 2018

Ett julbord i tiden från Middagsfrid

Mat och Restaurang Lite grönare, enklare, trendigare, billigare – och gjorda för att…
19 Nov, 2018

Lansering av Dry Island i dag klockan 10:00

Whisky och Bourbon I dag klockan tio lanseras Dry Island Gin på den…
19 Nov, 2018

Dagens släpp av Ornellaia + kommande från Opus One

Vin Den 6 december tillgängliggörs en mycket begränsad kvantitet från Opus…
16 Nov, 2018
Artikelarkivet