Kvinnliga kocknätverket TakeOver tar över köket på Banken Bar & Brasserie

Livets Goda 22 Oct, 2018
Mat och Restaurang Nästa anhalt i TakeOvers gästspelsturné är Banken Bar & Brasserie i Falun den 16 november. TakeOver Sverigeturné drivs av Linn Söderström och Lisa Lönner Pulkkinen och går ut på att kockar – som alla är kvinnor – tillfälligt tar över köket på några av Sveriges bästa restauranger. Martin & Servera är huvudsponsor till gästspelen.

Samarbetet med TakeOver tydliggör att det finns många, duktiga kockar som är kvinnor och gästspelen visar att restaurangbranschen kan vara ett bra karriärsval för både tjejer och killar

- Efter tre års gästspelande ser vi att TakeOver skapat nya nätverk för de kvinnliga kockarna och att branschen öppnar ögonen för den här viktiga frågan, fortsätter Kristina.

De kockar som medverkar vid gästspelet på Banken Bar & Brasseri är:

Linn Söderström, trea i Kockarnas Kamp och medgrundare av TakeOver. Linn drev en av Sveriges första Supper Clubs och driver nu restaurangen Garba tillsammans med Marion Ringborg. Linn ansvarar för ”ammisarna” som branschen kallar de aptitretare som serveras innan förrätten.

Milana Seppänen, kallskänka med lång erfarenhet från Stockholms mest välrenommerade kök. Länge chef över kallskänken på Grand Hôtel Stockholm och senare på Operakällaren. Hon har drivit restauranger tillsammans med sin man och är nu anställd på Fiskhallen Sorunda, som startar inom kort. Milana bjuder på en tartar på Vindlax.

Malin Flygar, framgångsrik köksmästare på restaurang Frö i Sälen. Var även med och lagade mat på Takeover på Spis i Kiruna. Nu ansvarar Malin för en rätt på bakad rotselleri.

Lisa Lönner Pulkkinen, odlande kock och kommunikationskonsult som arbetar med aktiv matlagning på egna restaurangen Husmor Lisa Fine Home Dining och Aveqia. Var i kvartsfinal i Årets kock 2015, kursetta på kökschefsutbildningen på Restaurangakademien och driver Takeover. Lisa serverar en rätt på Närke-biff, hängmörad av Banken.

Frida Nilsson, head chef på MJ’s i Malmö. Har tidigare varit operation head chef på Clarion Malmö Live samt jobbat på Niklas, Gastrologik med flera restauranger. 2014 tog hon hem en andraplacering i Kockarnas Kamp. Frida ansvarar för kvällens dessert.

Vill du boka bord till den 16 november?
Bordsbokning görs på telefon 023-71 19 11 eller via mail info@bankenfalun.se.
Kvällens 6-rätters meny kostar inklusive vinpaket 1295 kr och med alkoholfritt dryckespaket 1095 kr.


Världen hyllar High Coast

Whisky och Bourbon På High Coast Whisky är man stolta som tjädertuppar där…
18 Jan, 2019

Ben & Jerry’s nya glass kommer i rosa fudge, hjärtan, chunks och swirls

Övrigt Lagom till Alla Hjärtans Dag lanseras Ben & Jerry’s Topped…
18 Jan, 2019

Nordic Choice Hotels prisar Löfbergs

Vin Kafferosteriet Löfbergs prisas återigen för sitt hållbarhetsarbete. Den här gången…
18 Jan, 2019

Livets Goda Premium - För dig som uppskattar att vara uppdaterad

Vin Älskar du vin och drycker av alla dess slag, och…
16 Jan, 2019

Fredagstips från Winefinder: 96-poängs Brunello di Montalcino

Vin Nummer 11 på Wine Spectators Top 100 - 2017 -…
18 Jan, 2019

Hotel At Six skapar ny arena för samtidskonst

Mat och Restaurang At Six strävar efter att omdefiniera begreppet hotellkonst. Petter Stordalens…
17 Jan, 2019

Grattis Tintin - 90 år!

Whisky och Bourbon Utlandskorren Tintin fyller 90 år och den älskade, men även…
17 Jan, 2019

Inspiration: Nacka/Koreansk kycklingsallad med nudlar

Mat och Restaurang Premium I det kalla januarivädret så inspirerar Livet Goda redaktionen här…
17 Jan, 2019

Tobaksfria Onico i ny smak

Övrigt Onico, en tobaks- och nikotinfri prilla, är Swedish Match tobaks-…
17 Jan, 2019

Två av tre svenskar kommer att förändra sina matvanor i år

Mat och Restaurang Nytt år, nya möjligheter. Många svenskar ser ett nytt år…
17 Jan, 2019

Glenburgie 18 YO lanseras den första mars på Systembolaget

Whisky och Bourbon Den 1 mars lanseras ytterligare en familjemedlem i Ballantine’s Single…
17 Jan, 2019

Divines nyheter under februari

Vin Importören Divine lanserar under februari en hel del nyheter och…
17 Jan, 2019

We & Wine lanserar ny årgång av Zuccardi’s välrenommerade vin Tito

Vin Vinet Tito Zuccardi är en hyllning av vinmakaren Sebastián Zuccardi…
17 Jan, 2019

SIA Glass väljer bort palmolja

Övrigt - Det senaste året har vi minskat användningen av palmolja…
17 Jan, 2019

Mathias Dahlgren och Staffan Naess öppnar bistro och vinbar på The Sparrow Hotel

Mat och Restaurang Den 1:a februari, endast ett stenkast från Stureplan i Stockholm,…
16 Jan, 2019

Nu är skrei-säsongen igång

Mat och Restaurang Säsongen för den norska torsk-delikatessen skrei har börjat och den…
16 Jan, 2019

Vinkällan förstärker med en driftansvarig

Vin Under hösten 2018 har Vinkällan haft intervjuer med personer som…
16 Jan, 2019

Par tar över vingård i storsäljande författarens nya bok

Övrigt Tove Alsterdal är bästsäljande och prisbelönt deckarförfattare, känd för att…
16 Jan, 2019

Årets Viltkock koras

Vin Lördagen den 2 februari avgörs vem som blir Årets Viltkock.
16 Jan, 2019

Mest prisvärda röda vin 2018 enligt Munskänkarna

Vin Paul Jaboulet Côte du Rhône Parallèle 45 2015, har tilldelats…
16 Jan, 2019
Artikelarkivet