Pasta, denna gåva till gastronomin, kan kombineras i oändlighet, precis som en kvalitativ kycklingdetalj med sina möra, saftiga uttryck. Här serverar vi en pestopasta och Bjärefågels kycklinglår till den stående, franska trotjänaren Beaujolais Royal.
Ingredienser 2 personer
2 kycklinglårfiléer med skinn (vi valde Bjäre)
Linguinipasta för två personer
1 dl matlagningsgrädde
½ purjolök
2-3 matskedar pesto
Salt & Peppar och Santa Marias Roasted Garlic
Parmesan
Citron
Så gör du:
Hej, det här är en del av vår Premiumtjänst.
Logga in med ditt Premiumkonto för att fortsätta eller teckna Premium här
I glaset
Beaujolais Royal
Nr 5408 (750 ml, 13%) 115 kr,
Tidlöst vin som fått något av en revival och pånyttfödelse, inte minst tack vare det faktum att allt fler konsumenter efterfrågar transparens i sina röda viner, något som Royal kan erbjuda med råge. Här får vi gamaydruvan i ungdomligt charmant stil där doften bjuder på vildhallon och körsbär men även ett stänk av blå bär och som kompletteras av örtiga instick, en hint av ceder, sommargrus, blodröd citrus och granatäpple. Smaken är i den lättare stilen och som initialt upplevs läskande, inte minst när vinet kylts till en 12-13 C. Men bakom finns en delikat textur med zestiga instick, röda bär och en strimma av tanniner. Örtigt anslag noteras också vilket följer med i det rena bärdrivna avslutet. En klassiker, still going strong, och som fungerar till det mesta i matväg.
Kombinationen
Detta klassiska vin har genom åren visat sin förmåga att anpassa sig till anrättningar av alla dess slag, och ingenting har förändrats. I mötet med pestopastans nötörtiga karaktär, den möra kycklingen och insticket av citron, framhäver vinets fruktiga och örtiga egenskaper samtidigt som anrättningen stramas åt något.
Hitta vinet på ditt närmsta Systembolag HÄR