Här möts det rustika och det sofistikerade när krispigt stekt kycklinglårfilé serveras med krämigt potatismos toppat med löjrom, syrlig picklad rödkål och kryddig kimchi. I glaset har vi André Clouet Brut Rosé No.3, en frisk och livlig champagne. Vi ses på nyårsafton!
Ingredienser (4 portioner)
Hej, det här är en del av vår Premiumtjänst.
Logga in med ditt Premiumkonto för att fortsätta eller teckna Premium här
Drycken till
André Clouet Brut Rosé No.3
Champagne, Frankrike, nr 77253, 750 ml, 459 kr, 91p
Det initiala aromspelet är friskt och fokuserat vilket i gomseglet fortsätter med en tydligt driven rödbärighet. Smultron sitter i förarsätet i, kompletterad av körsbär, granatäpple, blodapelsin och röda äpplen. Vidare noteras fina vindar av brioche och kaksmulor, befästa med en lätt örtig karaktär och stark kalkmineralisk tanninkänning som skänker djup och en extra dimension i samspel med den delikata och precisions säkra syran. Moussen uppträder med stark närvaro och torrt anspel i denna högst vinöst njutbara skapelse. Clouet´s rosé är en närvarande och attraherande champagne för en mycket human insats.
Kombinationen
Den knapriga kycklinglårfilén och det krämiga potatismoset med löjrom skapar en len och lyxig känsla, vars sälta och textur lyfter fram champagnens rödbäriga fräschör och lätt brödiga toner. Den syrliga picklade rödkålen och kryddiga kimchin balanserar rätten med fräschör och hetta som kompletterar champagnens blodapelsin- och granatäppelnyanser. Dess kalkmineralitet och örtiga toner harmonierar läckert med rätten och ger en elegant djupdimension som möter moussen i en frisk, välbalanserad avslutning.