Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Kycklingspett Barbeque och Grillmix Mild Jalapeño & Grillkrydda till sommarens grill

Kycklingspett Barbeque och Grillmix Mild Jalapeño & Grillkrydda till sommarens grill

av Livets Goda

Lönneberga lanserar två kycklingnyheter till sitt populära färdigkryddade grillsortiment. Färdiga spett har blivit lite av ett signum för Lönneberga, nu lanseras Kycklingspett Barbeque. För de som söker variation lanseras Grillmix med 4 minispett Mild Jalapeño och 4 kycklingben Grillkrydda.

Från v15 är Lönnebergas hela grillsortiment av färsk, färdigkryddad svensk kyckling i butik – redo att läggas på grillen.

– Den färdigkryddade kycklingen är för alla smakälskare och tillfällen då man vill att det ska gå extra smidigt vid grillen, utan att kompromissa med varken kvalitet eller smak. Det ska vara enkelt att samlas kring god mat, säger Irène Degerman, Brand manager Lönneberga.

Nyheterna
Nyheterna är precis som övrigt sortiment av 100 % svensk kyckling från Blekinge med omnejd, märkt med den ”gula pippin” från Svensk fågel och marinerade med färska örter och kryddor.

Lönneberga Kycklingspett Barbeque
Spett av kycklingbröstfilé smaksatta med klassisk Barbeque, en smak som i grillsammanhang bara fortsätter växa i popularitet. 4 spett/förpackning á 480 g, rekommenderat pris: 89,90 kr.

Lönneberga Grillmix 4 Spett Mild Jalapeño och 4 kycklingben Grillkydda
Perfekt för variation på grillen, innehåller fyra minispett av kycklingbröstfilé smaksatt med Mild Jalapeño och fyra kycklingben med klassisk Grillkrydda. 4 spett & 4 kycklingben/förpackning á 620 g, rekommenderat pris: 79,90 kr.

Lönnebergas grillsortiment omfattar totalt åtta smaksatta grillprodukter och självklart hela det naturella sortimentet.

Inspiration: Kycklingspett BBQ & grillad sallad

Grillat är väl ändå godast, och den klassiska BBQ-kryddan är svårslagen. Servera dina grillade spett tillsammans med en grillad sallad och en magisk beamayo.

4 portioner
Tillagningstid: 45 minuter
– 1 förpackning Lönneberga Kycklingspett BBQ (á 480 g)
Grillade grönsaker
– 300 g grön sparris
– 250 g cocktailtomater
– 400 g små potatisar, kokta
– 65 g ruccola
– olivolja
– salt
– svartpeppar
Beamayo
– 1 schalottenlök
– ½ dl vitvinsvinäger
– ½ dl vatten
– dragon- och persiljestjälkar
– 2 äggulor
– 1 msk dijonsenap
– 3 dl olja med naturell smak
– salt
– 2 msk finhackad dragon
– 1 msk finhackad persilja

Såhär gör du
Beamayo: skala och finhacka schalottenlöken, lägg i en kastrull tillsammans med vinäger, vatten och stjälkarna från dragonen och persiljan. Koka ner tills cirka 2 msk återstår. Sila reduktionen och låt den svalna.

Lägg äggulor, dijonsenap, reduktionen du precis kokat ihop och en rejäl nypa salt i en matberedare. Starta matberedaren och tillsätt oljan sakta under mixning till en fin majonnäs. Smaka av med salt och blanda sedan ner de hackade örterna.

Kyckling: grilla kycklingen enligt anvisningen på förpackningen. Grillad sallad: ansa sparrisen och blanda med cocktailtomater och potatis. Häll på lite olja, salt och svartpeppar och rör runt försiktigt. Grilla grönsakerna några minuter till fin grillyta.

Servering: fördela de grillade grönsakerna på fyra tallrikar och strö över ruccola. Toppa med kycklingen och en klick beamayo.

Recept: Mattias ”Fredagskocken” Larsson för Lönneberga 2024

RELATERAD LÄSNING