1

La Girafe firar ett år med topprekrytering och nypremiär

Det har gått ett år sedan Pontus Frithiofs och Thomas Dahlstedts kvarterskrog La Girafe öppnade och tog emot de första gästerna. Inför nypremiären har La Girafe fått sällskap av en namnkunnig köksmästare, Niclas Ryhnell, som tillsammans med Pontus har skapat en ny smakfull meny samt söndagsmiddag för hela familjen.  La Girafe öppnar för det nya den 7 oktober och håller öppet alla dagar i veckan från morgon till sen kväll.

Oliver Bergfelt, Pontus Frithiof och Niclas Ryhnell

Interiören på La Girafe är inspirerad av det mångfacetterade Paris och Frankrike, vilket ger lokalerna en personlig och ombonad atmosfär. Pontus Frithiofs och Thomas Dahlstedts, ägare och grundare Nordrest, kvarterspärla firar ett år och återinvigs den 7 oktober.

På La Girafe serveras varje morgon god frukost, vällagad takeaway-lunch och på eftermiddagen serveras dryck för afterwork och skönt barhäng – då kan även den anslutande matsalen öppnas upp för att ta emot fler gäster. Restaurangens bistro har öppet kvällstid alla dagar i veckan får en ny meny signerad Pontus Frithiof och den nya kökschefen Niclas Ryhnell, som är välkänt namn i branschen.

Den nya menyn kommer att bland annat bjuda på ostron Fine de Clarie naturella eller med mignonette eller forellrom, honung-och pepparglaserat anklår med pommes William, ankleversås, spenat och comtésallad samt grillat höstäpple med honung, brynt smör, hasselnötter och kardemummaglass. Rätterna kompletteras med olika varianter av pasta och risotto, månadens köttbit, Pontus klassiker samt härliga efterrätter. Nytt är ’Dimanche en famille’, familjemiddag på söndagar mellan klockan 14.00-18.00, då en elegant två- eller trerättersmeny att dela på serveras vid bordet. Till maten och även i baren finns ett stort utbud av viner, utvalda av chefssommelier Mario E Moroni, samt drinkklassiker.

­– Vi är glada och förväntansfulla över att återigen få återgå till normala öppettider och få presentera La Girafe på nytt. Med Niclas som ny köksmästare tillsammans med Oliver Bergfelt, restaurangchef, Ben Jansula, hovmästare, och hela teamet hoppas vi att både nya gäster och befintliga ska hitta hit, trivas och uppskatta den nya menyn och god dryck till samma rimliga priser och återigen våra generösa öppettider, säger Pontus Frithiof, ägare och grundare Pontus Group.

Niclas Ryhnell har under sina många år i branschen arbetat på etablerade krogar så som KB Källaren, Edsbacka Krog, Berns Salonger, Sällskapet och Operakällaren med flera. Han har även tävlat i Årets kock, gästspelat på välrenommerade restauranger i Europa och USA samt skrivit kokböcker.

La Girafe, Fleminggatan 39, öppettider:
Café:

måndag-fredag: klockan 07.30-16.00
lördag-söndag: klockan 10.00-16.00

Bistro:   

måndag: stängt
tisdag-lördag: 17.00-sent
söndag: Dimanche en famille klockan 14.00-20.00

För bokning: lagirafe@pontusfrithiof.com eller 08 – 454 55 15