Hem NyheterVinnyhet La Mateo Rioja Blanco 2021

La Mateo Rioja Blanco 2021

av Livets Goda

Bodegas D. Mateos står för viner som speglar långvariga traditioner, djup kunskap och särskilt gynnade odlingsplatser. Med en familjetradition inom odling och vinframställning som sträcker sig mer än hundra år tillbaka, hör Bodegas D.Mateos till ett av de starkaste vinhusen i Rioja. Detta genom viner som visar en lika klassisk som modern vinregion.

Allt tog sin början år 1886, då ett ungt par planterade en vingård vid foten av berget Yerga. Idag drivs Bodegas d. Mateos av 7:e generationen i familjen Mateo. Egendomens vingårdar uppgår till hundra hektar. År 2000 stod familjens nya och egna vineri klart och med vinmakare Mateo Ruiz i spetsen görs viner med personligt uttryck och sann karaktär.

Egendomens vingårdar ligger mellan 375 och 650 meter över havet och består främst av lerjordar. La Mateo Rioja Blanco görs till 100% på den inte så vanligt förekommande druvsorten Tempranillo Blanco* från Aldeanueva de Ebro i Rioja Baja. Vinet har jäst och lagrats 12 månader i nya franska- och amerikanska barriquer.

*Tempranillo blanco är en vit druvsort som uppstått genom naturlig mutation av den blå druvsorten Tempranillo. Druvsorten är godkänd av Consejo Regulador Rioja sedan 2007.

La Mateo Rioja Blanco 2021
Nyhet 22 mars i Systembolagets tillfälliga sortiment
Artnr. 96005 Pris 219 kr

RELATERAD LÄSNING