Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang La Petite Soeur öppnar dörrarna

La Petite Soeur öppnar dörrarna

av Livets Goda

La Petite Soeur öppnar dörrarna: Lagom till att Chez Jolie firar ett år får Jolie ett syskon i form av en vinbar. Den 9 november öppnar Mikael Einarsson dörrarna till La Petite Soeur.

La Petite Soeur öppnar dörrarna

Foto: Niklas Nyman

Det franska namnet La Petite Soeur betyder lillasyster och beskriver väl vinbaren som blir ett komplement till Chez Jolie. La Petite Soeur är på ytan tjusig och charmerande, men också den lite stökigare lillasystern.

Atmosfären är inbjudande både till att stanna på ett glas när kvällen ska ta fart likväl som det kan spilla över för en helkväll, då det är alldeles för bra och trevligt. Menyn består av snacks, assietter och någon större rätt – perfekt för en lättare middag eller för något att dela” berättar Mikael Einarsson.

Foto: Niklas Nyman

I den gamla klockaffären som ligger vägg i vägg med systerkrogen Chez Jolie, närmare bestämt i det gastronomiska området på Nybrogatan kommer vinbaren att husera. Med platser för cirka 60 stående och sittande gäster kommer vinbaren vara en plats där vinintresserade och den förbipasserande möts.

Vinlistan är dynamisk och erbjuder ett brett urval av viner från både stora och små producenter, med ett handplockat urval där spets och bredd tar vid från hela världen” berättar Aleksandra och Stefan, chefssommelier och hovmästare på La Petite Soeur.

Vinlistan är levande och erbjuder högkvalitativa viner där listan beskrivs som en öppen bok utan begränsningar. På glas serveras ett trettiotal viner både röda, vita och mousserande.

I kontrast till Chez Jolies ljusa och mjukt insvepande tyger löper en mörkare färgpalett genom Le Petite Soeur. Det tegellagda golvet leder in i lokalen till baren som är täckt i brons. Taket är utsmyckat med den historiska tekniken Stucco lustro och leker med nutida inredningsdetaljer i läder.

La Petite Soeur öppnar den 9 november på Nybrogatan 5.
Öppettiderna är onsdag till lördag 16.00 – 01.00.

RELATERAD LÄSNING