Hem Vintips La Spinetta Il Rosé di Casanova 2023 – Stolt rosé på magnum

La Spinetta Il Rosé di Casanova 2023 – Stolt rosé på magnum

av Livets Goda

Bakom La Spinetta så finner man bland annat vinmakaren Giorgio Rivetti, som en av Italiens högt rankade vinmakare. Det är också Giorgio som låg bakom idén till detta rosévin efter att han hade provat franska motsvarigheter av bättre snitt och insåg att man hade förutsättningarna för att göra minst lika bra rosé från Toscana och resten är historia. 2012 var första årgången av detta vin men i glaset idag har vi 2023 på magnum!

600 flaskor finns totalt att tillgå på Systembolagets beställningssortiment vilka lanserades igår.

La Spinetta

La Spinetta Il Rosé di Casanova 2023 på magnum

Livets Goda om La Spinetta Il Rosé di Casanova 2023 på magnum

Klassisk vinproducent i Piemonte, med armar som även sträcker sig till Toscana, där denna rosé har sin druvbas. Blenden är 50% sangiovese och 50% prugnolo gentile (sangiovese grosso) från vingårdar i kommunen Terricciola. Kort lagring i ståltankar och ett vin med fylligt sandsträv karaktär och djupodlad kryddighet i fruktens moget, citrusvinandes rödbäriga körsbärsnoter. Maritimt sältade briser, små örtiga instick och en not av lavendel ger både regionsavtryck och välbehag. Stolt rosé med rödvinösa skiftningar i sinnet och påtaglig längd.

91p

La Spinetta Il Rosé di Casanova 2023
Nr 73352 (1500 ml) 12,5%, 379 kr
Toscana, Italien

Vinet beställer du på Systembolaget HÄR

La Spinetta Il Rosé di Casanova på 750 ml flaska, vilken lanserades 3:e maj, finns kvar på hyllan i enstaka butiker, vilka som har några få flaskor kvar kan du se HÄR

RELATERAD LÄSNING