Hem Whisky & Bourbon Lagavulin Limited Edition Offerman

Lagavulin Limited Edition Offerman

av Anders Enquist

Lagavulin Offerman Edition Charred Cask 11 YO, 46%

En whisky som inte finns i Sverige och som inte att lanseras i Sverige, men som här bara måste få sitt rättmätiga utrymme. Priset ligger på ca 850 kr och whiskyn kan köpas under en begränsad tid hos utvalda amerikanska sprithandlare, går att beställa från ReserveBar.com, Drizly.com eller Drizly-appen och hos utvalda återförsäljare globalt i Kanada, Australien, Storbritannien, Kina och Nederländerna.

Offerman är det tredje samarbetet mellan Lagavulin och skådespelaren, författaren och träsnidaren Nick Offerman. Och för den som inte vet vem Nick är, så kan nämnas att han bland annat är känd som Ron Swanson NBC:s serie Parks & Recreation. Han spelar även huvudrollen som Colin Kaepernicks far i Netflix-serien Colin in Black & White, och inte minst medverkar han i första säsongen i HBO´s The Last of Us (HBO) och gör där en helt underbar insats längre in i serien.

Vad har vi i glaset då? Ja, inledningsvis känns det som att inmundiga en toppshiraz från Australien i Islay whiskyform. Mörk bärfruktighet och röda, mogna äpplen, mogen orange citrus och päron, med vanilj, choklad, lakrits och toffée. Maritimt steniga vindar kastar saltstänkta blickar och i den drivande karaktären finns en typisk Lagavulin finess som ger en välstämt smekande melodi i kraften. Komplext som sig bör. Det är en mycket välljudande Lagavulin som är värt att jaga ifatt därute i internetvärlden…

Historien bakom:

Nick Offerman är en älskare av allt som rör trä, biff och skotsk whisky och slog samman dessa tre passioner i sin rökigaste skapelse hittills, Lagavulin Single Malt Scotch Whisky, Charred Oak Cask Aged 11 Years, en whisky lagrad på amerikanska och europeiska ekfat som sedan förkolnas kraftigt och utgör den perfekta matchningen för en välbakad medium rare biff. På Youtube finns en film om det hela, kallad: Nick Offermans smokiest Adventure Yet: Lagavulin Offerman Edition: Charred Oak Cask.

Videon följer en whiskyälskande man på jakt efter att föra den läckra matchningen av biff och Lagavulin till mänskligheten innan den är förlorad för alltid. Han kommer inte att stoppa för något för att rädda världen och se till att den rökigaste, mest biffvänliga Offerman Edition Scotch som finns är tillgänglig för whiskyälskare överallt. För att njuta av denna whisky i toppform rekommenderar Offerman att para ihop med en perfekt halstrad cowboy ribeye.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING