Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang LAKRIDS BY BÜLOW firar 15 år: Lanserar ny ekologisk kategori

LAKRIDS BY BÜLOW firar 15 år: Lanserar ny ekologisk kategori

av Livets Goda

LAKRIDS BY BÜLOW fortsätter att tänja på gränserna för sin chokladdragerade gourmetlakrits. Efter 15 år av passionerat hantverk går lakritstillverkaren tillbaka till dess ursprungliga rötter och avslöjar sitt allra första helt ekologiska sortiment SLOW CRAFTED.

Det nya permanenta tillskottet i LAKRIDS BY BÜLOW-portföljen är baserat på det ursprungliga grundreceptet som Johan Bülow utvecklade när företaget grundades på Bornholm 2007. Sortimentet av SLOW CRAFTED består av tre sofistikerade smaker: MANGO VANILLA, CARAMEL DATE och DARK TRUFFLE.

– Som ung hade jag alltid en dröm om att återuppfinna lakrits och skapa en gourmetupplevelse. Jag tillbringade därför ett helt år i min mammas kök och försökte skapa det perfekta receptet. Jag har länge drömt om att återinföra originalreceptet och tillverkningsprocessen i vårt permanenta utbud. Därför är jag nu så stolt över att vi äntligen kan erbjuda ännu en gourmetlakritsupplevelse till lakritsälskare runt om i världen, säger Johan Bülow, grundare och Creative Director på LAKRIDS BY BÜLOW.

Som namnet avslöjar tillverkas SLOW CRAFTED genom en långsam och tålmodig metod. Lakritsen tillagas försiktigt genom långkokning i upp till fyra timmar och vilar i 24 timmar för att sedan knådas för hand vilket skapar en rik karamell-liknande konsistens av lakrits. Med endast de allra bästa och noggrant framställda ekologiska ingredienserna fångar sortimentet den ursprungliga smaken av LAKRIDS BY BÜLOW som ger en smakupplevelse för alla lakritsälskare.

Hållbarhet i fokus
I varje steg av processen är hållbarhet i fokus. För första gången presenterar LAKRIDS BY BÜLOW stolt SLOW CRAFTED-sortimentet i återvunna premiumglasförpackningar. Glasburkarna har designats noggranns för att kunna återanvändas. När lakritsen är uppäten kan du enkelt ta bort etiketterna med varmt vatten och sedan rengöra burkarna i diskmaskinen eller genom att blötlägga dem i varmt vatten. De täta locken gör att du kan använda burkarna till nästan vad som helst. Du kan exempelvis ta med din juice eller iskaffe i burken när du är på språng, eller förvara din hemmagjorda granola. Glasburkarna har även praktiska mått graverade så att du enkelt kan måtta ditt innehåll.

SLOW CRAFTED-sortimentet är inte bara hållbart packat utan den ekologiska ingrediensen kakao är etiskt framställda via Cocoa Horizons-programmet. Alla lakritsprodukter produceras fortfarande i Köpenhamn och strömförbrukningen i LAKRIDS BY BÜLOWs fabrik täcks till 100% av danska väderkvarnar.

SLOW CRAFTED-sortimentet

SLOW CRAFTED-sortimentet kommer att vara tillgängligt att köpa på lakridsbybulow.se från 7e juli. Tillsammans med lanseringen av det nya permanenta SLOW CRAFTED-sortimentet återvänder den populära och efterlängtade ANNIVERSARY under en begränsad tid för att markera dagen LAKRIDS BY BÜLOW grundades för 15 år sedan på Bornholm den 7 juli 2007.

CARAMEL DATE
Pris: 210 SEK

DARK TRUFFLE
Pris: 210 SEK

MANGO VANILLA
Pris: 210 SEK

ANNIVERSARY LIMITED EDITION
A – THE ORIGINAL var den första produkten som utvecklades när Johan Bülow fick den ursprungliga idén att dragera gourmetlakrits med choklad. Enkel, kraftfull och direkt beroendeframkallande. För ANNIVERSARY är originalreceptet remastrat i en helt ekologisk variant som firar 15-årsjubileet av LAKRIDS BY BÜLOW.
Pris: 210 SEK

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING