Hem Mat & Restaurang Lammkorv i mynta med Pico de gallo till Bushmills 16 year

Lammkorv i mynta med Pico de gallo till Bushmills 16 year

av Livets Goda

En enkel och finessfull rätt med många lager av smaker där lammkorven får en fräsch touch av Pico de Gallon. Perfekt att göra som tilltugg på festen eller varför inte som en förrätt?

Ingredienser för fyra personer

4 korvar av lamm av hög kvalitet
En kruka grönmynta, fint hackad

Pico de gallo
3 st tomater
1 röd chili, fint hackad
1 röd lök
1 msk grön mynta
1 msk limesaft
En nypa salt

Dela korven i mindre bitar. Stek på mellanvärme i en klick smör så att de blir genomstekta. På slutet blandar du ner 1 tsk cayennepeppar och rikligt med hackad mynta (spara en msk till Pico de Gallo) och blanda ihop ordentligt.

Pico de Gallo

Hacka alla ingredienser fint och blanda allt i en skål. Smaka av med salt.

Servera rätten ljummen men heller inte för kallt.

Bushmills Single Malt 16 YO 40%

Nr 82098 / 759 kr / 93p
Denna whisky uppträder vitalare och elegantare än någonsin. 16 års lagring i sherry och bourbonfat där slutblenden sedermera fått flera månaders avrundning i portvinsfat har gett oss en whisky med elegant struktur och komplex hållning. Finstämd, maritimt lakritshintad sälta ligger snyggt i den smått juicy och nötigt kanderade fruktigheten med vindar av citrus och apelsin. Toner av russin och choklad mörkar på och ett kryddbett ger en rätt placerad distinkt skjuts. Stram försiktig utdragen kraft i avslut med en viss chilipuff.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING