Landsbygdsministern besökte Kiviks Musteri i skördetid

Livets Goda 15 Aug, 2019
Whisky och Bourbon Mitt i skördetid besökte landsbygdsminister Jennie Nilsson Kiviks Musteri som är i full gång att plocka sina 100 000 äppelträd. Bland annat diskuterades det viktiga kunskapsutbytet mellan forskning, lantbruk och näringsliv.

Landsbygdsminister Jennie Nilsson, odlingschef Jan Flemming Jensen samt VD Thomas Jensen Kiviks Musteri

Just nu dignar äppelträden av frukt och ministern kunde inte valt bättre tillfälle att besöka Österlen. Ämnena som diskuterades var bland annat det nära och viktiga samarbete som musteriet har med Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU).

-Som en av Sveriges största äppelodlare är det viktigt att vi tar vårt ansvar. Kunskapsutbyte mellan forskning, lantbruk och näringsliv är viktigt för att vi alla ska kunna ha en hållbar livsmedelsproduktion i framtiden, säger odlingschef Jan Flemming Jensen som är ansvarig för forskningssamarbetena och även själv föreläser på SLU.

Forskningsprojekten och försöken som gjorts har samtliga till syfte att utveckla den svenska fruktnäringen. De har handlat bland annat om nyttodjur i odling, biodiversitet, gödsel, hållbara växtskyddsmedel, framtagning av nya äppelsorter och nya moderna datadrivna beslutsstödsystem.

-Äppelnäringen har vi i vårt hjärta, därför väljer vi att lägga ner tid och resurser på forskning och utveckling, säger Thomas Jensen VD på Kiviks Musteri.

Musteriets odlingar består både av IP och KRAV-ekologiska odlingar. Båda omfattas av regelverk och kräver certifieringar. Konventionell odling finns inte inom äppelbranschen i Sverige då alla svenska äpplen måste vara certifierade. En bra garant för såväl konsument som miljön.

-Äppelodlingar har funnits länge här på Österlen. Äpplet är en stolthet för bygden och en råvara vi ska värna om för framtida generationer att fortsätta odla.


Dafgårds lanserar tre nya rätter tillsammans med TV-kocken Wichudaporn Chaiyasaeng

Mat och Restaurang Nu lanserar Dafgårds ett samarbete med TV-kocken Wichudaporn som var…
19 Sep, 2019

Les Chétillons 2012 lanseras 20 sept

Vin Pierre Péters prestigechampagne Les Chétillons är något alldeles extra. De…
19 Sep, 2019

Korvfestivalen och Poppels inleder samarbete

Whisky och Bourbon Den 11 – 12 oktober arrangeras Korvfestivalen för första gången…
19 Sep, 2019

Öppet Hus på Kiviks Musteri under Äppelmarknaden

Whisky och Bourbon Det är mitt i skördetid och traditionsenligt är det Äppelmarknad…
19 Sep, 2019

Årets konditor koras på Bak- & Chokladfestivalen

Mat och Restaurang En av höjdpunkterna under Bak- & Chokladfestivalen, 10-13 oktober på…
19 Sep, 2019

McDonald's i Sverige får ny VD

Mat och Restaurang Den 1 oktober tillträder Joachim Knudsen som VD för McDonald’s…
19 Sep, 2019

Kiviks Musteri lanserar Björn Ranelid Paradismust

Whisky och Bourbon Ett unikt samarbete mellan Björn Ranelid och Kiviks Musteri, där…
19 Sep, 2019

Arla lanserar världens första klimatneutrala mejerisortiment

Mat och Restaurang Nu går de ekologiska Arlabönderna före och inför ytterligare höjda…
19 Sep, 2019

Fanta lanserar sin "läskigaste" nyhet någonsin

Övrigt För att göra Halloween ännu "läskigare" lanserar Fanta Dark Mystery…
18 Sep, 2019

Lättillgängliga viner ställer höga krav på tekniken

Övrigt Aldrig någonsin har väl den tekniska utvecklingen gått i en…
18 Sep, 2019

Gillar du romproducenten Diplomático? Ta chansen att medverka på en provning i romens tecken

Whisky och Bourbon Den 24:e september kan du lära dig mer om Diplomático…
18 Sep, 2019

Malaco Vattenmeloner

Övrigt Malaco Vattenmeloner är ett syrligt gelégodis med vattenmelonsmak som tilltalar…
18 Sep, 2019

Satsa matsvinnet på börsen och tjäna 200 000 kronor på 20 år

Mat och Restaurang Mat står för 25 procent av svenskars klimatpåverkan och varje…
18 Sep, 2019

Kinas ambassadör studerade svensk livsmedelsproduktion i Skåne

Mat och Restaurang Kinas ambassadör Gui Congyou besökte igår flera lantbruk och produktionsanläggningar…
18 Sep, 2019

Hennessy VS i nytt samarbete med Felipe Pantone

Whisky och Bourbon I augusti lanseras Hennessy VS med en design som tagits…
17 Sep, 2019

Findus lanserar Pease Bowls: veganska färdigrätter gjorda på ärtprotein

Mat och Restaurang Under 2018 lanserade Findus sitt nya produktsortiment Pease – Bra…
17 Sep, 2019

Portvinsfat i Mackmyras nya säsongsutgåva

Whisky och Bourbon Mackmyra har tillsammans med den portugisiska portvinsproducenten Quinta Do Vallado…
17 Sep, 2019

Nordens bästa vinlistor utses på söndag

Vin Den 22 september utses Nordens bästa vinlistor av vinguiden Star…
17 Sep, 2019

Rekordsvag krona och elbrist hotar framtiden för svensk livsmedelsindustri

Mat och Restaurang För den svenska livsmedelsindustrin bjöd årets andra kvartal på ökade…
17 Sep, 2019

Höstens nyhet från Oumph! rullar in

Mat och Restaurang Från och med vecka 38 släpps nu Oumph!’s nyhet för…
17 Sep, 2019
Artikelarkivet