Hem Nyheter Låneansökans likheter med en vinprovning

Låneansökans likheter med en vinprovning

av Livets Goda

Att fatta beslut är som regel mer eller mindre besvärligt. Ska semestern bli en Piña Colada på stranden, eller en Irish Coffee i skidbacken? Hela tiden hamnar människor i situationer där de ska fatta beslut – några är bättre till det än andra. Det är till exempel inga tvivel om att beslutet om att skriva under på den första egna lägenheten kräver lite mer eftertanke jämfört med om man ska välja medium eller stark sås till sin tacofredag. När det kommer till mer omfattande och viktigare beslut kan det därför vara en stor fördel att jämföra sina alternativ. Magkänsla i all ära, men oftast behöver man någon typ av fakta att basera sin magkänsla på. Detta gör sig även gällande för online finansiering, som för övrigt faktiskt delar likheter med en vinprovning. Men vad i all världen har egentligen en ansökan om online finansiering och en vinprovning gemensamt?

Artikeln är i samarbete med Moneezy

Generellt sett gillar människor att lära sig nya saker och det ligger i vår natur att utforska och uppleva nya saker. Det kan handla om allt ifrån att resa till ett land man aldrig tidigare besökt, att laga ett nytt recept eller börja med en ny hobby. Man kan dock inte sticka under stolen med att majoriteten nog har sina favoriter; favoritresmålet, favoriträtten och favoritfritidsaktiviteten. Förmodligen har även de flesta vuxna ett favoritvin som toppar vinlistan. Är man på jakt efter att vidga sina vyer kan man alltid bara testa ett nytt sorts vin på egen hand, eller så kan man boka en vinprovning. Fördelen med alla typer av provningar är att man, precis som ordet antyder, får en chans att prova olika alternativ. Det gör sig gällande oavsett om det är vinprovning, chokladprovning, lakritsprovning eller något helt annat. Resultatet blir det samma; man har gjort en jämförelse.

Jämförelse – det är den gemensamma nämnaren mellan en vinprovning och ett lån. Det är nämligen här man bör lägga fokuset för att hitta det bästa lånealternativet, den nya favoriten. En låneansökan är inte något man ska hasta igenom utan det är något man noga bör överväga, eftersom det kan betala sig att undersöka sina möjligheter innan man bestämmer sig. Det kan vara svårt att orientera sig när det finns ett så pass stort utbud av olika sorters lån och ett ännu större urval av långivare. I dessa tillfällen kan man med fördel använda sig av lånemarknadens motsvarighet till en provning: jämförelsestjänster. Moneezy är en kostnadsfri jämförelsestjänst för snabb och enkel jämförelse av lån online. Med hjälp av en jämförelsestjänst kan man öka chanserna att få tag på det absolut bästa alternativet. Det är ett sätt att hitta något som är skräddarsytt, i stället för att ansöka hos första bästa kreditgivare.

Även om liknelsen mellan en lånanasökan och en vinprovning kanske uppfattas som något långsökt bland vissa, så är huvudbudskapet kort och gott att man ska jämföra. För sammanliknar man sina valmöjligheter så ökar man oddsen för att man träffar rätt.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING