Hem Vinvärlden Langhe Rosso Quartetto 2019 från Aldo Conterno, 94p

Langhe Rosso Quartetto 2019 från Aldo Conterno, 94p

av Livets Goda

Langhe Rosso Quartetto: Årgång 2019  har en något mer nobelt slipad egg, gentemot 2018 ochär  lyhört terroirstinn med en stor elegant utstrålning som både ger idag och kräver självklar långsiktighet. Två bra år på olika vis beroende på sinn egna personliga preferens. 

Lange Rosso Quartetto, i årgången 2019, från Aldo Conterno lanserades 11:e maj i Systembolagets Webblansering, och lika förvånande faktumet är att det finns några flaskor kvar (drygt 70 flaskor), lika glädjande är det för oss vinpassionerade som får en chans till, att komma över några exemplar av detta njutbara vin.

Langhe Rosso Quartetto

Langhe Rosso Quartetto

Livets Godas chefredaktör Anders Enquist om;
Langhe Rosso Quartetto 2019
Piemonte / Italien / Poderi Aldo Conterno / 750 ml / Nr 91814 / 449 kr / 94
Det här vinet är ”nykomlingen” i gänget och bygger på en blend av blandning av pinot noir, syrah, merlot och nebbiolo från olika vingårdar i Bussia. Jäsning i ståltankar, kortare lagringstid och en blend som kanske förvånar en del, men det är väl sammansatt och ödmjukt inför varandras respektive egenskaper, med körsbär, jordgubbar, plommon och vinbär med dirigerande nebbiolfrukt med rosmarin och lavendelfärgade örter och kalkigt slipade tanniner. Komplext, luftigt och en rik längd med kryddig bärighet.     

Vinet kan du beställa direkt på Systembolaget HÄR >>

Kort om Podere Aldo Conterno
Aldo Conternos resa i Piemonte börjar på 1920-talet av Giovanni Conterno. Sonen Giacomo tog sedermera över och utvecklades egendomen ytterligare. 1961 tog Giacomos söner Giovanni och Aldo Conterno över verksamheten och 1969 köpte Aldo Conterno vingården Il Favot och grundade med det Poderi Aldo Conterno. Idag är det Aldos tre söner Stefano, Giacomo och Franco som ansvarar för detta briljanta vinhus, som står med fötterna i både klassisk tradition och framtida vyer. Vingårdarna omfattar runt 25 hektar.

RELATERAD LÄSNING