Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Långväga jästspel från Burundi – Kafferosteriet Koppar

Långväga jästspel från Burundi – Kafferosteriet Koppar

av Livets Goda

För ett par år sedan började vi rosta nyskapande kaffen. Vad gjorde dem så spännande? Jo, de var beredda med metoder vi tidigare aldrig hade hört talas om och därmed också i små och väldigt exklusiva upplagor. Som t.ex. mikrolotter av anaerobiskt fermenterat kaffe.

Sedan vi rostade vårt första anaerobiskt fermenterade kaffe, från Finca El Paraiso i Colombia i mars 2020, så har metoden utvecklats i rekordfart och nu har de små kaffe-pionjärerna verkligen krokat arm med vetenskapen och tar kaffet till nya höjder. Idag presenterar vi en mikrolott som fermenterats med en speciellt för kaffe framtagen jäst. Den gör processen mer kontrollerad och lyfter fram vissa egenskaper i kaffet – samtidigt som den håller tillbaka andra. Resultatet blir att en redan juice-ig kopp blir ännu mer juice-ig. Och i och med den kontrollerade processen, så blir kaffet även mer balanserat. Det blir precist och perfekt – det bästa av det bästa. Tvättstationen Kibingo, som ligger längst uppe i norr i det lilla kaffelandet Burundi, är inte bara först med ett jäst-fermenterat kaffe hos oss på Koppar. Det är även vårt första anaerobiskt fermenterade kaffe från Afrika över huvud taget. Jättekul för oss som inte kan få nog av den afrikanska frukten och blommigheten. Ett underbart gästspel att njuta av i solens varma vårstrålar till helgen! /hälsningar från hela Koppar-teamet

Då och då får Koppar möjlighet att köpa in små partier av ett exceptionellt kaffe. Man kallar partierna för Gästspel för volymerna är bara en eller några få säckar. I just det här fallet har Koppar lyckats komma över två säckar av:

BURUNDI KIBINGO INTENSO ANAEROBIC

Det tog 4 år för Lalcafé att jobba fram sin Intenso-jäst och nu kan du, för första gången, med egna smaklökar uppleva hur juice-igt sött och balanserat ett jäst-fermenterat kaffe kan bli.

-De röda bären blir ännu bärigare i detta kaffe, det är honungslent saftigt och balanserat, och smakar kvalitet allra längst ut i fingerspetsarna. En sällsynt afrikan till alla tillfällen att njuta, – Koppar-teamet

Rostas idag tisdag!
Pris: 139 kr med gratis frakt

(Man tjänar rejält på att prenumerera, 10% på alla sina köp utöver prenumerationen, även gåvor. Ange detta i kassan).

Till kaffet här >>

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING