Hem NyheterVinnyhet Lansering 19 juli – Zolo Reserva Cabernet Sauvignon 2021

Lansering 19 juli – Zolo Reserva Cabernet Sauvignon 2021

av Livets Goda

19 juli lanseras en tillfällig nyhet från Fincas Patagonicas i Mendoza, Argentina. 7200 flaskor släpps av Zolo Reserva Cabernet Sauvignon 2021 som blir det tredje Zolo-vinet i Sverige. Sedan tidigare finns Zolo Black Malbec och Zolo Winemakers Blend i Systembolagets ordinarie sortiment.

”Viner på druvan cabernet sauvignon från Argentina är något av en gömd skatt i vinvärlden. Många framstående vinmakare menar att cabernet sauvignon från Argentina är framtiden och att vinerna kommer att utmana Malbec om positionen som landets främsta druva”, säger Kajsa Ekman, produktansvarig för Fincas Patagonicas hos The Wineagency.

Druvorna till Zolo Reserva Cabernet Sauvignon växer på El Jarillal Estate i Luján de Cuyo i Mendoza, som ligger 1050 meter över havet. Höjden ger solsken på dagarna och sval luft på nätterna, vilket skapar en hög aromatisk intensitet i druvorna.  Fincas Patagonicas ägs av svenskättade Patricia Ortiz. Basen är i Mendoza med en sammanlagd vingårdsareal är på över 1000 hektar som når upp till 1 400 meter över havet.

Producenten har vinerier i Uco-dalen, Patagonien och det mest berömda i Alto Agrelo i Luján de Cuyo, där Zolo-vinerna skapas. Chefsvinmakare är Fabián Valenzuela med över 30 års erfarenhet av vinmakning. Fincas Patagonicas har även ett exklusivt samarbete med konsulten Jean Claude Berrouet, tidigare vinmakare på Château Petrus under 44 år.

Zolo Reserva Cabernet Sauvignon 2021
Pris: 189 kr
Artikelnummer: 90574
Antal buteljer: 7200

RELATERAD LÄSNING