Hem Whisky & Bourbon Lansering av Jack Daniel´s Bonded Tennessee Whiskey

Lansering av Jack Daniel´s Bonded Tennessee Whiskey

av Anders Enquist

Lansering av Jack Daniel´s: Idag den 4:e september lanseras Jack Daniel´s senaste tillskott i deras core range – Bonded Tennessee Whiskey. För att en Bourbon ska få märkas med Bottled-in-Bond så måste whiskeyn vara destillerad under en och samma säsong och destillerat vid ett och samma destilleri. Whiskeyn måste också lagras minst fyra år under tillsyn av amerikanska myndigheter och det måste buteljeras vid exakt 100 proof (50% vol. alc.). Dessutom måste det tydligt framgå vart whiskeyn destillerades och var det buteljerades (om det är annat än destilleriet).

Kort om ”Tennessee bourbon”
Tennessee bourbon tillverkas i delstaten Tennessee i USA. Den liknar traditionell bourbon men har en specifik tillverkningsprocess som inkluderar en extra filtreringsteknik, kallad “charcoal mellowing” eller “Lincoln County Process”. Under denna process filtreras den nydestillerade whiskyn genom kol av sockerlönn, vilket ger whiskyn en jämnare och mildare karaktär. Därefter lagras den i brända ekfat för att få sin karaktäristiska smakprofil.

Lansering av Jack

Lansering av Jack Daniel´s: Idag den 4:e september lanseras Jack Daniel´s senaste tillskott i deras core range – Bonded

Glas på bild: Riedel Drink Specific (mer läsning HÄR)

Lansering av Jack Daniel’s Bonded Tennessee Whiskey, 50%

Fältslaget fördelas 80% majs, 12% mältat korn och 8% rye i denna välkomna bourbon i rättrådiga 100 proof, det vill säga 50%. Lönnsirapsdragen tobak med syrliga dragningar i de smäktande och karamelliserat attraherande vanilj-, choklad- och kolanoterna som sätter sig appellerande i fruktighetens fikon-, apelsin-, aprikos och viollakrits sugande sätet. Fast kryddigt grepp från faten men samtidigt med en eftersläpande silkig bana som ger mer kittlande fästa än absint greppande. En smakrikt spetsad bourbon som ger frisk andedräkt och dessutom återigen en excellent uppvisning av team Jack Daniel’s i konsten att skapa konnässörs elegans i folkvänligt utförande.

92p

Jack Daniel’s Bonded Tennessee Whiskey, 50%
Nr 55731 (700) 50%, 493 kr
Tennessee / USA

Bourbon finner du på Systembolaget HÄR >>

 

RELATERAD LÄSNING