Hem Whisky & Bourbon Lansering av The Glenlivet Single Cask Edition – Coupar Angus

Lansering av The Glenlivet Single Cask Edition – Coupar Angus

av Livets Goda

Det anrika och populära destilleriet The Glenlivet lanserar den 6 maj en ny buteljering ur sin exklusiva Single Cask Edition-serie i Systembolagets exklusiva sortiment med 200 flaskor. Ett unikt fat väljs ut och buteljeras utan att blandas med andra fat. Varje buteljering blir därmed unik och mycket begränsad då de endast existerar i detta antal och aldrig kan återskapas exakt likadant. Denna lansering är exklusivt för Skandinavien och whiskyn buteljeras vid fatstyrka, utan att kylfiltreras för en kraftigare och orörd karaktär.

Inspirerad av smugglarnas färdväg där det under många år transporterades illegal sprit från Glenlivet och andra dalar i högländerna ner till de skotska städerna för säljas till ett högre pris. Byn Coupar Angus var en viktig handelsplats längs den långa, ursprungliga smuggelrutten mellan Glenlivetdalen och Perth. När smugglingen var som mest utbredd stationerades en stor enhet ur kavalleriet här för att kontrollera flödet ner från högländerna och smugglarna fick öka sin ansträngning för att undvika dessa kontroller.

Fakta: The Glenlivet Coupar Angus
Land: Skottland
Region: Speyside
Ålder: 15 år
Fattyp: Sherry Butt
Alkoholstyrka: 57.9% (Cask Strength)
Cask no: 9940
Buteljerad: 02/12/2015
Volym: 70 cl
Art.nr: 40485
Pris: 1 900 kr

Single Cask Edition-serien fortsätter leverera grym whisky och detta är en spännande ny buteljering. Jag upplever ett fint samspel mellan tydlig frukt och kraftfulla, kryddiga fattoner, dock utan att bli en utpräglad ”sherrybomb”. The Glenlivet Coupar Angus präglas enligt mig inte av de tonerna av torkad frukt och russin som man kanske skulle vänta sig av en sherrylagring. Härligt kraftfull buteljering som jag ser fram mot att bekanta mig mer med, berättar Olof Noreus, Whisky Brand Ambassador, Pernod Ricard Sweden.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING