Hem Vinvärlden Lansering – Ekologisk Crémant du Bourgogne från Veuve Ambal – det fasta sortimentets enda ekologiska Crémant

Lansering – Ekologisk Crémant du Bourgogne från Veuve Ambal – det fasta sortimentets enda ekologiska Crémant

av Livets Goda

Veuve Ambal Crémant du Bourgonge är en fast lansering och lanseras i segmentsbehovet premium CDE. Området Bourgogne räknas av många som ett av världens främsta vinområden med exceptionellt bra förutsättningar för att odla druvor. Producenten Veuve Ambal grundades 1898 och har från generation till generation tillverkat kvalitetsvin i sitt älskade Bourgogne. Producenten har sitt säte i Rully som ligger i Côte Chalonnaise. Veuve Ambal äger idag mer än 250 hektar vinodlingar och är den ledande producenten i Crémant du Bourgogne med åtskilliga internationella utmärkelser bakom sig. Allt vin skördas för hand och vinet pressas försiktigt med pneumatiska pressar, hela vinifieringsprocessen sker även hos producenten. Detta ekologiska vin görs av frukt som har odlats och bearbetats utan att använ­da konstgödsel, kemiska ogräsmedel, kemiskt sjukdomsbekämpande sprayer, insektsmedel, tillväxtreglerande me­del, smakförstärkare eller genteknik. Detta minskar användningen av far­liga jordbrukskemikalier och resulterar i friskare druvor och därför godare vin. Varje ämne som används i vingården eller i vinet måste härstamma från naturliga källor eller tillåts endast i undan­tagsfall av ekologiska certifieringsregler. De ekologiska druvorna framställs med hjälp av ekologiskt jordbruk, detta innebär att man arbetar med naturen för att se till att växterna är riktigt friska och att skad­edjur hålls i schack så långt som möjligt genom naturliga predatorer. Vingården inspekteras regelbundet av den organisa­tion som intygar att gården är ekologisk. Den ekologiska odlingen gynnar en biologisk hållbar utveckling och den ekologiska mångfalden inom na­turen. Bönder med ekologisk inrikt­ning främjar en levande jord, som ga­ranterar att växterna är riktigt friska. Jordbrukarna använder naturliga göd­selmedel så som kompost, gödsel och särskilda växter med olika gödsling­skvaliteter, genom detta så säkerställs det att marken är full av alla de näringsäm­nen som grödan behöver, för att vara frisk samt ge jorden det liv som hjälper till att le­verera dessa näringsämnen till grödorna. Enligt AOP Crémant du Bourgogne vinlagar så ska vinet lagras i minst 12 månader men Veuve Ambal lagrar vinet i minst 24 månader för att ge vinet små bubblor med optimala smakegenskaper. Veuve Ambal Crémant de Bourgogne Art.Nr 7911-01 Pris 119kr

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING