Då Pascal Leclerc Briant (bilden), ägaren av Leclerc Briant, gick bort i oktober i fiol, kom de biodynamiska vingårdarna ut till försäljning. Philippe Baijot, en av grundarna av Lanson-BCC förklarar uppköpet med att efterfrågan på biodynamisk Champagne blir allt större plus att företaget ser fram emot den nya utmaningen att testa biodynamisk odling. Det är framförallt de blå druvorna, Pinot Noir och Pinot Meunier, som dominerar i de nyinköpta vingårdarna. Ägarna räknar med att dessa ska producera cirka 200.000 flaskor biodynamisk Champagne per år om fyra till fem år. Under den närmsta tiden ska vingårdarna ses över och omplanteras på några ställen. Intresset för vingårdarna har varit stort och flera stora champagnehus har lagt bud på egendomen. Lanson-BCC är för närvarande på jakt efter någon som kan sköta de nya vingårdarna. Även Louis Roederer bekräftade att de köpt en biodynamisk vingård i Marnedalen. Denna var dock betydligt mindre, på två hektar. Leclerc Briant kommer trots försäljningen fortfarande att vara i drift. I dagsläget är det Pascal Leclerc's döttrar som driver huset och de har valt att behålla tio hektar biodynamiska vingårdar.
741