Hem Whisky & Bourbon Laphroaig® 33 YO The Ian Hunter Story™ Book III

Laphroaig® 33 YO The Ian Hunter Story™ Book III

av Livets Goda

Efter den enorma framgången med både Ian Hunter Book I och Book II släpper Laphroaig® nu den tredje delen i Ian Hunter-serien™, ”Book III: Source Protector”, som fortsätter att hedra arvet efter ikonen Ian Hunter, som var den sista medlemmen av familjen Johnston att driva Laphroaig®-destilleriet.

The Ian Hunter Story™ kommer att bestå av totalt fem årliga utgåvor, varav den första lanserades 2019. Varje utgåva kommer att innehålla en unik, lagrad Laphroaig® presenterad inuti en vackert inbunden bok som beskriver en del av Hunters enastående kulturarv. Varje år kommer ett nytt kapitel som återger ännu en del av destilleriets historia och personerna som hjälpte till att skapa den.

Efter framgången med den första lanseringen blev den andra lanseringens otroligt sällsynta vätska snabbt ett mycket eftertraktat samlarobjekt av whiskyentusiaster över hela världen. Den tredje utgåvan, en 33-årig icke-kylfiltrerad whisky från 1987 lagrad på gamla bourbonfat, är inget undantag.

Den nya single malten återberättar den omtalade historien bakom Kilbrideströmmen. Efter en långvarig tvist köpte Ian Hunter loss marken hela vägen upp till vattendragets början för att skydda det samt möjliggöra att destilleriet skulle kunna drivas med ånga. Den tredje boken i Ians berättelse är tillägnad hans outtröttliga arbete med att skydda det han ansåg var värt att kämpa för och hans kamp för att skydda Kilbrideströmmen. Detta är en historia om kompromisslös vårdnad och om en kamp för varje destilleris viktigaste livsnerv, dess vattenkälla.

”Du kan inte njuta av Laphroaig®s utsökt rökiga och komplexa vätska utan att hylla den legendariska Ian Hunter. Hans inflytande på vår whiskyproduktionsteknik och vårt ikoniska varumärke som helhet är oklanderligt. Den tredje boken i vår Ian Hunter Story™ hedrar arvet efter honom och hur han formade Laphroaig® till vad det är idag.” säger John Campbell, destillerichef på Laphroaig®.

Denna begränsade upplaga bestående av endast 23 flaskor släpps den 28 oktober 2021 som en webblansering på www.systembolaget.se

Information om Laphroaig® 33 YO The Ian Hunter Story™ Book III: ‘Source Protector’:
Lanseringsdatum: 28 oktober 2021
Artikelnummer: 4107401
Volym: 700 ml
Pris: 7599 SEK
Alkoholhalt: 49.9%

RELATERAD LÄSNING