“Förutom att de är de enda som håller öppet varje dag för turister under hösten, kommer Laphroaig också att utöka antalet olika provningar. Idag kan besökande whiskyentusiaster välja mellan en standardprovning eller en exklusivare variant. – Det roliga är att de allra flesta väljer vår premiumprovning trots att den kostar mycket mer, säger Vicky Steven som är chef över besökscentret på Laphroaig. Det har gjort att vi vågar satsa vidare på det här och efter årsskiftet kommer vi att erbjuda en smakprovning, fortsätter hon. Smakprovningen innebär att besökaren får prova olika årgångar av Laphroaig tillsammans med passande mat såsom roquefortost eller rökt lax. Vicky Stevens har utöver det stora planer på hur alla de besökare som vallfärdar till det världskända destilleriet ska underhållas. – Jag drömmer bland annat om att släppa in besökarna i våra lager och kanske i framtiden kunna erbjuda dem att själva tappa sin favoritwhisky på flaska. Jag håller också på att planera en utvecklad guidetur där vi tar med besökare upp till vår vattenkälla, låter dem skära skära torv ute på heden till rökningen av malten etcetera. Att det finns underlag råder det ingen tvekan om. Medlemsklubben “”Friends of Laphroaig”” har i dagsläget över 400.000 medlemmar. Enligt Vicky Stevens är över 20 procent av dem svenskar. – Det är otroligt hur många svenskar som kommer hit varje år, säger hon glatt. Nu hoppas vi att ännu fler följer efter.”
Laphroaig storsatsar på besöksverksamhet
626
Förra artikeln