Lars Appelqvist en av Sveriges mest hållbara ledare

Livets Goda 13 Jun, 2018
Övrigt Idag presenterades finalisterna till priset Hållbart Ledarskap 2018. Kafferosteriet Löfbergs vd Lars Appelqvist är en av tre slutkandidater. Priset delas ut av NMC Nätverket för Hållbart Näringsliv och belönar en person som genom kompetent ledarskap medverkat till ett framgångsrikt hållbarhetsarbete i sin organisation och/eller samhället i stort. Lars var finalist även 2013 och 2015.

-Det känns naturligtvis bra att rankas som en av de bästa i Sverige på området. Hållbarhetsarbetet är en självklar del i allt vi gör på Löfbergs och gynnar både människor, miljö och företagets affärer, säger Lars Appelqvist.

Lars Appelqvist är 44 år, och har varit vd på Löfbergs i tio år. Under Lars ledning har Löfbergs växt både i Sverige och utomlands, samtidigt som företaget flyttat fram positionerna på hållbarhetsområdet. Lars engagemang i hållbarhetsfrågor märks även i rollen som styrelseordförande i Livsmedelsföretagen.

Integrerat hållbarhetsarbete
Lars Appelqvist uppmärksammas för att han integrerat hållbarhetstänket i alla delar av Löfbergs verksamhet, och förmågan att leda och förverkliga företagets hållbarhetsvisioner och mål. De sker bland annat genom egna utvecklingsprojekt i odlarländer, effektiva transporter, klimatsmarta förpackningar, energieffektiviseringar och arbetet med att öka intresset för hållbart odlat kaffe. Det senare har resulterat i att Löfbergs idag är en av världens största inköpare av ekologiskt och Fairtrade-märkt kaffe.

De övriga två finalisterna är Azita Shariati, vd på Sodexo, och Eva Karlsson, vd på Houdini Sportswear. Vem som vinner tillkännages på en galakväll i Stockholm den 15 oktober.

>> Läs mer om priset Hållbart Ledarskap här.


Kir-Yianni Assyrtiko lanseras den första september

Vin Den 1 september lanseras det vita vinet Kir-Yianni Assyrtiko 2017…
21 Jun, 2018

Snart lanseras Hernö Sipping Gin 2018 med rökiga toner i ett arv från Islay

Whisky och Bourbon Om en vecka lanseras Hernö Sipping Gin 2018 som kommer…
21 Jun, 2018

Inspiration - Cidersorbet

Mat och Restaurang Midsommar närmar sig och en av de självklara komponenterna vid…
21 Jun, 2018

Kocklandslaget bjöd in kvinnliga kocknätverket TakeOver att provsmaka kommande tävlingsrätter

Mat och Restaurang Onsdagen 20 juni var det dags för en ny träningsupplagning…
21 Jun, 2018

Citat Årets Kock 2018

Mat och Restaurang Citat av Juryn ordförande Årets Kock 2018, jury för handlagstest…
21 Jun, 2018

Så påverkar sommarvädret våra mat- och dryckesvanor

Mat och Restaurang Hur varmt eller kallt vädret blir i sommar kommer att…
20 Jun, 2018

Nespresso lanserar två nya iskaffevarianter samt en smart mjölkskummare

Övrigt Under varma sommardagar kan en iskaffe vara riktigt uppfriskande. Nu…
20 Jun, 2018

Mer svensk kaffe på Finlands nationalarena

Övrigt Publiken på Finlands nationalarena, Hartwall Arena i Helsingfors, kommer att…
20 Jun, 2018

Bisol väljer Lively Wines

Vin Lively Wines är otroligt stolta att presentera det senaste tillskottet…
20 Jun, 2018

Ginger Beer - en nyhet men ändå inte

Whisky och Bourbon Denna vecka avvecklar vi fyra myter om Ginger Beer. Många…
20 Jun, 2018

Limited Edition i chipshyllan

Övrigt Det är sommar i chipsfabriken och Estrella vill passa på…
20 Jun, 2018

Stad, bad och god mat på Mallorca

Mat och Restaurang Mallorca är ett klassiskt svenskt resmål. Det var hit de…
19 Jun, 2018

Nyhet: Flädertiser - trendiga drinken som utmanar Aperol Spritz på uteserveringarna i sommar

Whisky och Bourbon Nu gör Hallands Fläder och Appletiser gemensam sak, när de…
19 Jun, 2018

De är vidare till dag 2 i kvalet till Årets Kock 2018

Mat och Restaurang Efter en lång dag med teoriprov, råvarukännedom och upplagning av…
19 Jun, 2018

Eau de grill - sommarens grilltrend?

Whisky och Bourbon Lagom till Midsommar lanserar Falcon en parfym som doftar grill.…
19 Jun, 2018

Barabells lanserar nyhet - Strawberry White Chocolate.

Övrigt Sveriges mest sålda proteinbar släpper en ny Limited Edition Protein…
19 Jun, 2018

Paul Svensson till Matfestivalen i Skövde för femte gången

Mat och Restaurang Den kände TV-kocken Paul Svensson kommer att gästa Matfestivalen i…
19 Jun, 2018

Gustibus Wine & Spirit Academy startar Ölsommelierutbildning

Övrigt Efter 13 år och 25 sommelierklasser startar nu Gustibus Wine…
18 Jun, 2018

J. Bally Millésime 1998, lanseras exklusivt på Systembolaget den 6:e juli

Whisky och Bourbon Fredagen den 6:e juli lanserar importören Moestue Grape Selections 180…
18 Jun, 2018

Varför vill unga inte odla kaffe längre?

Övrigt För Burundi har kaffeodlingen alltd varit en generator i landets…
18 Jun, 2018
Artikelarkivet