Las Vegas exklusiva casinorestauranger

Övrigt Efter att tidigare i matväg bara varit känt för bufféer är Las Vegas idag en dominant vad gäller exklusiva restauranger. En kändiskock som inte har, eller har haft, en restaurang i Las Vegas är nog ingen riktig kändiskock. Antalet lyxrestauranger med erkänt bra mat ökar enormt i Las Vegas.

Artikel är ett samarbete med Svenskbetting.com

Visst är Las Vegas mest känt för spel på casino men att man numera också är en restaurang-destination av yttersta världsklass är sedan länge känt. Men vilka restauranger är bäst? Och vart hittar man dessa exklusiva restauranger med den bästa maten? 



Landbaserade casinos står uppradade längs The Strip och det ena är flådigare än det andra. Varje hotell har sitt eget casino för att deras kunder ska spela just där. Därför är det ganska billigt att bo i Vegas generellt eftersom man ändå spenderar sina pengar i casinot senare. Nu är det nästan lika viktigt att ha en riktigt bra restaurang som det är att ha ett bra casino. Därför hittas några av de absolut bästa restaurangerna i Sin City längs de flådiga hotell- och casinonstråken längs med boulevarden. Här kommer tre exempel på kända restauranger på hotellen:

Joël Robuchon på MGM Grand
MGM Grand kan inte bara stoltsera med att man enligt kunderna har den fetaste nattklubben i form av Haakasan. Man har också det mest respekterade köket av alla i staden. Den franska restaurangen ägs av stjärnkocken Robuchon som regelbundet besöker restaurangen för att vara med och bestämma säsongens meny.

é av José Andrés på Cosmopolitan
Är det exklusiv spansk mat som gäller finns det ingen som gör det bättre än José André, amerikas mest populäre spanske stjärnkock. Klassiska spanska rätter som Tapas och Paella finns och restaurangen beskrivs som en av de mest exklusiva i hela Nevada.

Guy Savoy på Ceasars Palace
Ytterligare en exklusiv fransk restaurang på The Strip. Ceasars Palace har alltid varit känt i Las Vegas men efter Hangover-trilogin har den blivit mainstream. Något som däremot inte är mainstream är den världskände kocken Guy Savoy som gett namnet till denna restaurang. Prova nio rätters-menyn som är signifikativt för mästerkocken.

Varför är restauranger viktigt i Las Vegas?
I Las Vegas flödas pengarna på casinot och spriten i baren. Ofta får man gratis dricka när det spelas på ett casino i Vegas. Däremot ingår det sällan mat och under en vistelse måste man av naturliga skäl äta. Las Vegas hade ett rykte om sig innan att vara ett så kallat “Texas-party” och även om delar av stämpeln finns kvar har man de senaste decennierna satsat på mer en exklusiv aura i hela staden. Att spela på casino ska ge en exklusiv känsla, i alla fall i Las Vegas, och för att helhetsupplevelsen ska bli så lyxig som möjlig behövs de flådiga restaurangerna. Efter en storvinst vill spelarna kunna sätta sig och äta kvalité, inte bara från en slafsig buffé eller en bakisburgare hos McDonald´s.

Andra lyxiga restauranger på casinorter
Restauranger och casinos går hand i hand, och till och med på statliga svenska casinon finns det restauranger. De är dock inte lika exklusiva som de i Las Vegas. Till exempel har den franska stjärnkocken Joël Robuchon flera restauranger på andra destinationer som har casinon. Hans franska gormetrestaurang finns också i Shanghai som har mängder med casinon. Historiskt sett har det precis som i Vegas varit tradition med buffér på casinoorter. I Atlantic City var det också mest buffér som gällde, men nu har lite mer exklusiva restauranger tagit form, som till exempel Gordon Ramseys restaurang i staden.

I Monaco finns kanske den mest exklusiva casinomaten förutom i Las Vegas. Le Salon rose och Fairmont på Monte Carlo är de mest kända tillsammans med Le Train Bleu. 

Framtidens casinorestauranger
Att det är lyx som sedan ett tag tillbaka är trenden på restauranger vid casinoorter är ingen hemlighet. Visst erbjuder Las Vegas fortfarande enorma bufféer varav vissa är högkvalitativa, men ‘exclusive dining’ som man säger, är det som är på kartan nu. Det ska vara elegant mat i casinostäder och i framtiden kommer säkerligen denna trend att fortsätta. Ingenting talar i alla fall för att den ska sluta. Las Vegas har idag 10 michelinbelönade restauranger, Atlantic City och Monaco har även dom sin beskärda del av prisbelönta restauranger, många exklusiva men framförallt goda.


Nya Nespresso Vertuo

Övrigt Nespresso lanserar nu en av de största nyheterna i företagets…
23 Oct, 2018

Nu kan du laga maten som format världshistoriens största genier

Mat och Restaurang Tror du på talspråket ”Du är vad du äter”? I…
23 Oct, 2018

Mackmyra släpper en ny ekologisk gin: Lab Distillery Organic Gin

Whisky och Bourbon Imorgon den 24 oktober lanserar det svenska dryckeshuset Mackmyra en…
23 Oct, 2018

Collective Arts släpper ny IPA smaksatt med färsk persika

Whisky och Bourbon Kanadensiska craft bryggeriet Collective Arts Brewery har tagit Sverige med…
23 Oct, 2018

Celsius lanserar årets vintersmak i en limited edition

Övrigt Celsius, lanserar årets vintersmak Ginger Ale med nejlika, i en…
23 Oct, 2018

Favoriter från Moët Hennessy till Systembolaget

Vin Tre favoriter från Moët Hennessy lanseras nu tillfälligt i Systembolagets…
23 Oct, 2018

Här är alla vinnare på Restauranggalan 2018

Mat och Restaurang Pristagare från hela landet hyllades under den tionde upplagan av…
23 Oct, 2018

Långbro Värdshus vann priset Årets Arbetsplats

Mat och Restaurang Långbro Värdshus med Fredrik Eriksson i spetsen förärades priset Årets…
23 Oct, 2018

Den svenska äppelodlingen växer snabbare än någonsin

Övrigt Den svenska kommersiella odlingen av äpplen har förändrats påtagligt under…
23 Oct, 2018

Sveriges Aladdinask får ny design

Övrigt Årets nyhet från Aladdin är något utöver det vanliga. Detta…
23 Oct, 2018

Ingen jul utan Leksands Knäckebröd

Övrigt För femte året i rad bakar Leksands knäckebröd Årets julknäcke.…
23 Oct, 2018

Lidl kommer till Knivsta

Övrigt Lidl Sverige växer i snabb takt och hade 2017 bäst…
23 Oct, 2018

Dynamisk fransk sommelier segerrik i Gaggenau Sommelier Awards 2018

Vin Gaggenau, lyxmärket för hushållsapparater av professionell kaliber, kan stolt tillkännage…
22 Oct, 2018

Strandvägen 1 och Årets Kock i unikt samarbete under Love November

Mat och Restaurang Med start den 1 november får Strandvägen 1 i Stockholm…
22 Oct, 2018

Santa Maria står värd för Svenska Kocklandslagets sista träning innan VM

Mat och Restaurang Den 25 oktober gör Svenska Kocklandslaget sin sista varmköksupplagning inför…
22 Oct, 2018

Kvinnliga kocknätverket TakeOver tar över köket på Banken Bar & Brasserie

Mat och Restaurang Nästa anhalt i TakeOvers gästspelsturné är Banken Bar & Brasserie…
22 Oct, 2018

Goose Island lanseras på svenska marknaden

Vin Chicagobryggeriet Goose Island tar plats på den svenska marknaden och…
22 Oct, 2018

Noga utvalt från Kafferosteriet Koppar - N°7 Yirgacheffe från Etiopien

Övrigt Månadens smakupplevelse från Kafferosteriet Koppar är alltså Yirgacheffe från Etiopien…
22 Oct, 2018

Happy Tammsvik lanserar egen hantverksöl - En Roligare Lager

Whisky och Bourbon Nu har Happy Tammsvik en ny lager på lager. Det…
22 Oct, 2018

Barebells lanserar nyhet: Chocolate Brownie Limited Edition

Övrigt Årets glassigaste julnyhet är här – Barebells Chocolate Brownie. En…
22 Oct, 2018
Artikelarkivet