Las Vegas exklusiva casinorestauranger

Övrigt Efter att tidigare i matväg bara varit känt för bufféer är Las Vegas idag en dominant vad gäller exklusiva restauranger. En kändiskock som inte har, eller har haft, en restaurang i Las Vegas är nog ingen riktig kändiskock. Antalet lyxrestauranger med erkänt bra mat ökar enormt i Las Vegas.

Artikel är ett samarbete med Svenskbetting.com

Visst är Las Vegas mest känt för spel på casino men att man numera också är en restaurang-destination av yttersta världsklass är sedan länge känt. Men vilka restauranger är bäst? Och vart hittar man dessa exklusiva restauranger med den bästa maten? 



Landbaserade casinos står uppradade längs The Strip och det ena är flådigare än det andra. Varje hotell har sitt eget casino för att deras kunder ska spela just där. Därför är det ganska billigt att bo i Vegas generellt eftersom man ändå spenderar sina pengar i casinot senare. Nu är det nästan lika viktigt att ha en riktigt bra restaurang som det är att ha ett bra casino. Därför hittas några av de absolut bästa restaurangerna i Sin City längs de flådiga hotell- och casinonstråken längs med boulevarden. Här kommer tre exempel på kända restauranger på hotellen:

Joël Robuchon på MGM Grand
MGM Grand kan inte bara stoltsera med att man enligt kunderna har den fetaste nattklubben i form av Haakasan. Man har också det mest respekterade köket av alla i staden. Den franska restaurangen ägs av stjärnkocken Robuchon som regelbundet besöker restaurangen för att vara med och bestämma säsongens meny.

é av José Andrés på Cosmopolitan
Är det exklusiv spansk mat som gäller finns det ingen som gör det bättre än José André, amerikas mest populäre spanske stjärnkock. Klassiska spanska rätter som Tapas och Paella finns och restaurangen beskrivs som en av de mest exklusiva i hela Nevada.

Guy Savoy på Ceasars Palace
Ytterligare en exklusiv fransk restaurang på The Strip. Ceasars Palace har alltid varit känt i Las Vegas men efter Hangover-trilogin har den blivit mainstream. Något som däremot inte är mainstream är den världskände kocken Guy Savoy som gett namnet till denna restaurang. Prova nio rätters-menyn som är signifikativt för mästerkocken.

Varför är restauranger viktigt i Las Vegas?
I Las Vegas flödas pengarna på casinot och spriten i baren. Ofta får man gratis dricka när det spelas på ett casino i Vegas. Däremot ingår det sällan mat och under en vistelse måste man av naturliga skäl äta. Las Vegas hade ett rykte om sig innan att vara ett så kallat “Texas-party” och även om delar av stämpeln finns kvar har man de senaste decennierna satsat på mer en exklusiv aura i hela staden. Att spela på casino ska ge en exklusiv känsla, i alla fall i Las Vegas, och för att helhetsupplevelsen ska bli så lyxig som möjlig behövs de flådiga restaurangerna. Efter en storvinst vill spelarna kunna sätta sig och äta kvalité, inte bara från en slafsig buffé eller en bakisburgare hos McDonald´s.

Andra lyxiga restauranger på casinorter
Restauranger och casinos går hand i hand, och till och med på statliga svenska casinon finns det restauranger. De är dock inte lika exklusiva som de i Las Vegas. Till exempel har den franska stjärnkocken Joël Robuchon flera restauranger på andra destinationer som har casinon. Hans franska gormetrestaurang finns också i Shanghai som har mängder med casinon. Historiskt sett har det precis som i Vegas varit tradition med buffér på casinoorter. I Atlantic City var det också mest buffér som gällde, men nu har lite mer exklusiva restauranger tagit form, som till exempel Gordon Ramseys restaurang i staden.

I Monaco finns kanske den mest exklusiva casinomaten förutom i Las Vegas. Le Salon rose och Fairmont på Monte Carlo är de mest kända tillsammans med Le Train Bleu. 

Framtidens casinorestauranger
Att det är lyx som sedan ett tag tillbaka är trenden på restauranger vid casinoorter är ingen hemlighet. Visst erbjuder Las Vegas fortfarande enorma bufféer varav vissa är högkvalitativa, men ‘exclusive dining’ som man säger, är det som är på kartan nu. Det ska vara elegant mat i casinostäder och i framtiden kommer säkerligen denna trend att fortsätta. Ingenting talar i alla fall för att den ska sluta. Las Vegas har idag 10 michelinbelönade restauranger, Atlantic City och Monaco har även dom sin beskärda del av prisbelönta restauranger, många exklusiva men framförallt goda.


Den bästa maten för padel

Övrigt Padel, eller padeltennis, är den nya sporten som tagit hela…
14 Jun, 2019

Sommarens cigarrpaket

Whisky och Bourbon Plötsligt är det nära midsommar och då gäller det att…
14 Jun, 2019

Årslagrat älggräsbrännvin

Whisky och Bourbon Spirae är ett ekologiskt svenskt brännvin kryddat med älggräs. Gjort…
13 Jun, 2019

Mackmyra lanserar Moment Skogshallon

Whisky och Bourbon Mackmyra lanserar en whisky med somriga smaker i den limiterade…
13 Jun, 2019

Sommarens fräschaste sallad

Mat och Restaurang Mattrender kommer och går, men Medelhavsmaten består. Smaken är givetvis…
13 Jun, 2019

Löfbergs börjar använda återvunnen PET

Övrigt Kafferosteriet Löfbergs börjar använda återvunnen PET i sina flaskor för…
13 Jun, 2019

Nu lanseras Big Mac Bacon i Sverige

Mat och Restaurang Nu kommer Big Mac Bacon till Sverige. Den ikoniska hamburgaren…
13 Jun, 2019

Radisson Blu Royal Viking Hotel – en designdröm efter totalrenovering

Mat och Restaurang Radisson Blu Royal Viking står nu klart efter en totalrenovering…
12 Jun, 2019

Turesgruppen öppnar Regeringsgatan 21 – en ny matdestination i Gallerian

Mat och Restaurang Gallerian utökar sitt kulinariska utbud med en ny restaurang –…
12 Jun, 2019

Kavli väljer Falköpings Mejeri som ny mejeriproducent

Mat och Restaurang Kavli tecknar ett 10-årigt avtal med Falköpings Mejeri och säkrar…
12 Jun, 2019

90-åring får ny kostym

Mat och Restaurang När Falksalt uppdaterar med nytt utseende är historia lika viktig…
12 Jun, 2019

Ny undersökning visar: Det vill svenskarna ha med sig på flyget

Övrigt En flygresa upplevs ofta som starten på semesterresan, och om…
12 Jun, 2019

Whispering Angel Magnum och Rock Angel rosé från Château D’ Esclans

Vin Whispering Angel Magnum och Rock Angel rosé från Château D’…
11 Jun, 2019

Kikärtskakor från Friggs - en innovation i butikshyllan

Mat och Restaurang Kikärtan har tagit Sverige med storm de senaste åren, med…
11 Jun, 2019

Löfbergs möter framtiden på The Lobby

Mat och Restaurang Kafferosteriet Löfbergs vill lära sig mer om hur kaffeupplevelsen kan…
11 Jun, 2019

Idag släpps det viner från Raats Family Wines och Pieropan

Vin Idag den 11 juni släpps det några kvalitativa viner från…
11 Jun, 2019

Limited Edition från Maldon havssalt

Mat och Restaurang Maldon havssalt lanserar för första gången på den svenska marknaden…
11 Jun, 2019

När förpackningarna tappat musten återvinns allt fler

Övrigt Livsmedelsförpackningar har en viktig roll för ett hållbart livsmedelssystem. Svenskarnas…
11 Jun, 2019

Så mycket skräp städades upp under Det Goda Vårstädet

Övrigt Hur mycket skräp samlades in? Vad var det konstigaste fyndet?…
11 Jun, 2019
Artikelarkivet