Hem Mat & Restaurang Läsarrecept – Örtsmakande lamm med grillade primörer och Romesco

Läsarrecept – Örtsmakande lamm med grillade primörer och Romesco

av Livets Goda

Ingredienser: 500g lammrostbiff 1 kruka Salvia 5 vitlöksklyftor Salt Peppar 0,75 dl Olivolja 0,5 dl Rött vin 3-4 msk Japansk soja 6-8 knipplökar 2 knippen grön sparris Romesco 1 skiva vitt rostat lantbröd (med bortskurna kanter) 3 tomater 3-4 msk Ajvar relish 4 vitlöksklyftor (fräs dem lätt i olivolja) Saften av 1 citron 80-100g mandel utan skal 1 dl olivolja Salt Peppar Tillagning: Snitta lammrostbiffen på mitten men inte hela vägen igenom. Banka därefter ut köttet så att det tunnas ut något. Mortla vitlök, salvia, salt och peppar och fyll rostbiffarna med blandningen. Lägg köttet i en form, slå över vin, soja, olivolja och låt vila en stund och ta smak. Lägg samtliga ingredienser till romescosåsen i en matberedare och mixa slätt. Smaka av med salt, peppar och citron. Stek eller grilla köttet på medelstark värme till önskad stekningsgrad. Skär knipplöken på hälften och grilla eller stek med salt, peppar och några stänk av citron och soja om så önskas. Avnjut lammet med de varma, krispiga primörerna och krämig Romesco. Gigondas Domaine du Pesquier 2010 (art.nr 2836, 145 kr) är mitt givna vinval, som med sina kryddiga toner, inslag röda bär och örtiga smaker lyfter fram alla härliga smaker i rätten. Låt det väl smaka! Receptkreatör: Pauline, Stockholm”

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING