Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Lavazza Group donerar 10 miljoner euro till coronadrabbad region

Lavazza Group donerar 10 miljoner euro till coronadrabbad region

av Livets Goda

Det italienska företaget Lavazza Group skänker 10 miljoner euro till projekt som stödjer sjukvård, skola och människor i nöd i den hårt coronadrabbade regionen Piemonte i Italien. Det meddelades den 16 mars med anledning av den rådande hälsokris som bland annat slagit hårt mot företagets hemstad Turin.

Lavazza

Av detta belopp går 6 miljoner euro att till Coronavirus Emergency Supports insamling som organiseras av Piedmont Regional Council. Syftet är att köpa material som är nödvändigt för att stödja sjukvården och all vårdpersonal som hanterar den rådande situationen.

Ytterligare 3 miljoner euro kommer att ges till La Stampa – ”Specchio dei Tempi” Foundation, en organisation som har vidtagit omedelbara åtgärder på flera områden:

  • De förser sjukhus med ny medicinsk utrustning för intensivvård och första hjälpen.
  • De bidrar med avancerad snabbtestutrustning till sjukhuset ”Amedeo di Savoia” i Turin.
  • De genomför gratis saneringsinsatser på skolor i Turin.
  • De levererar grundläggande nödvändigheter till äldre som är svaga både fysiskt och ekonomiskt.

1 miljon euro kommer också att ges till en mängd olika grupper och föreningar som är verksamma i Piemonte-området för att hjälpa de svagaste och mest missgynnade delarna av befolkningen.

Lavazza Group och dess anställda vill med detta skicka en positiv signal till andra företag med budskapet: om vi alla är med och bidrar kan vi tillsammans ta oss igenom krissituationen.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING