Hem Vinvärlden Le Petit Secret – snart inte en hemlighet längre!

Le Petit Secret – snart inte en hemlighet längre!

av Livets Goda

Olivier & Lafont bistår flera av de största producentnamnen i Rhône-dalen med sitt vinmakningskunnande och under sin egen etikett har man skapat en modern Côtes-du-Rhône där de nya ekfaten står för en tredjedel och backas upp av betongfat. Frukten är 2017-flörtig och mitt första möte med herrarnas vin lär inte bli det sista!

Niklas om 2017 Le Petit Secret – den lilla hemligheten

Så värst mycket hemlighet är det kanske inte, skulle väl vara vingårdslägena då samt den lite avvikande druvblandningen, men vinet lär inte vara en hemlis särskilt länge till med tanke på vad som är i flaskan kontra priset.

Initialt är det en omfamnande grenache-fruktbomb där årgångens typicitet och värme skiner genom uppbackad av lagringen på ekfaten. Men ganska snabbt, vinet vinner mycket på karaffering, så kikar rosmarinblommigheten fram tillsammans med en violpastill, svartpeppar och en hint av djurriket i form av salami. 

“…mitt första möte med herrarnas vin lär inte bli det sista!”

Smaken då? Jodå, växer rejält med luftningen och den fina skogsbärsfruktkärnan lindar in de rätt tydliga tanninerna som sannolikt bär främst mourvèdre och syrahs signum. Långt, rikt men avslutar torrt vilket är a och o i en varm säsong som 2017.

Intrycket:

89 LGP

God idag, lär vara än bättre om något års tid så göm gärna undan ett par till nästa höst också. Det här är tvivelsutan en seriös Côtes-du-Rhône i den moderna skolan med snygg, ren frukt och som levererar mycket vin för pengarna.

Vinet finner ni HÄR >>

2017 Le Petit Secret
Nr 71847 (750 ml) 14,5%, 139 kr
Côtes du Rhône, Frankrike

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING