Hem NyheterVinnyhet Lehmann glas – nu i Sverige

Lehmann glas – nu i Sverige

av Christoffer Enquist

Lehmann Glas är en uppskattad glastillverkare från Frankrike. Företaget har sitt huvudkontor i Reims, Champagne och är historiskt specialiserade på champagne-glas. Lehmann Glas är huvudleverantör av champagne-glas till de flesta stora champagne-husen. Bland annat Louis Roederer, Tattinger, Lanson, Bollinger, Deutz, Perrier Jouet, Charles Heidsieck, Piper Heidsieck med flera.

På senare år har de breddat sortimentet och har flera kompletta serier av vinglas. Nedan presenteras tre av serierna som är munblåsta och som tas in i Sverige av Prowine Nordic AB.

Serien Jamesse Prestige
Serien togs fram tillsammans med Philippe Jamesse, chefsommelier på Domaine les Crayères (4 Gault & Millau kockens toquetter, 3 Michelin-stjärnor). 2016 var glasserien färdig och anpassad till de senaste trenderna och för att möta de ökande kraven på vinglas. Serien är mest inriktad på champagne men glas för stilla vin ingår i serien. Glasen finns både som munblåsta, Jamesse Prestige Collection, och som maskingjorda Jamesse Colletion.
• Den spetsiga basen är gjord för att förbättra startpunkten av bubblorna för mousserande viner.
• Den breda och generösa runda formen i varje glas ger en optimal upplevelse av vinet.
• Den breda och generösa runda formen gör att aromerna får tid att frigöras.
• Glasets klarhet gör det möjligt att se vinets alla färgnyanser.

Serien A Lallement
Lallement, kock med stort intresse av vin och vinodling, och tillsammans med maträtterna ger vin- och matupplevelser med precision och känsla, valde Lehmann Glass för att få hjälp med att skapa sin nya glasserie.
De tidlösa och eleganta formerna i A Lallement-serien lyfter komplexiteten i Champagne-regionen och förbättrar aromerna, och belyser mångfalden av alla kända vinregioner runt om i världen. Varje glas har en dubbel funktion. Varje glas är avsett för en typ vin, men även avsett för en typ av champagne.

Serien F Sommier
Chefs-sommeliern Fabrice Sommier på restaurang Georges Blanc, 3 Michelinstjärnor, har tillsammans med Lehman Glas tagit fram denna serie.

Restaurangglas/maskingjorda
Lehmann Glas har även ett stort sortiment restaurangglas som är maskingjorda.

För mer information, se Prowines hemsida här >>>

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING