Hem NyheterVinnyhet Lehmann Glas P Jamesse – ett treat för din champagne

Lehmann Glas P Jamesse – ett treat för din champagne

av Livets Goda

Lehmann Glas är ett franskt glasföretag med huvudkontor i Reims, Champagne. Med sin geografiska plats har företaget historiskt sett, och fullt naturligt, specialiserat sig på tillverkning av champagne-glas. På senare tid har företaget utökat sitt sortiment och erbjuder idag flera fullständiga serier av vinglas.

Lehmann Glas är huvudleverantör av champagne-glas till de flesta stora champagne-husen. Bland annat Louis Roederer, Tattinger, Lanson, Bollinger, Deutz, Perrier Jouet, Charles Heidsieck, Piper Heidsieck med flera.

Lehmann Glas är världsberömda för deras munblåsta Jamesse Prestige Grand Champagne-glas i blyfri kristall och man tillverkar moderna champagne- och vinglas av högsta kvalitet till passionerade vinentusiaster. Man har sedan länge arbetat tillsammans med de franska enologerna och sommelierna för att göra provsmakningen till en unik upplevelse.

Genom samarbete med champagneexperten Philippe Jamesse, chefsommelier på Domaine les Crayères (med 4 Gault & Millau-touques och 3 Michelin-stjärnor), utvecklades en glasserie som strävar efter att leverera den ultimata vinupplevelsen. År 2016 slutfördes serien och den anpassades efter de senaste trenderna och för att möta den ökande efterfrågan på vinglas av hög kvalitet.

• Den spetsiga basen är gjord för att förbättra startpunkten av bubblorna för mousserande viner.
• Den breda och generösa runda formen i varje glas ger en optimal upplevelse av vinet.
• Den breda och generösa runda formen gör att aromerna får tid att frigöras.
• Glasets klarhet gör det möjligt att se vinets alla färgnyanser.

Möt personen bakom serien, Philippe Jamesse

Lehmann Glas, serie Jamesse, finns som maskingjorda, handgjorda och handgjorda i Ultralight och man finner dessa hos www.prowine.se HÄR

Jamesse Origins, Prestige Synergie 75 cl Handgjort

RELATERAD LÄSNING