Leoparden: Den färgstarka kvarterskrogen Leoparden huserar sedan tre år tillbaka i en gammal apotekslokal på Tegnérgatan. Efter att ha öppnat precis innan pandemin har krogen kommit ut starkare på andra sidan och hittat in i hjärtat hos folket i Vasastan. Nu expanderar krogen med den bakfickan Snabba Katten som öppnar den 26 oktober.
”Det känns fantastiskt kul att få etablera oss ytterligare här i kvarteret och hoppas att våra grannar vill anamma Snabba Katten som ett andra vardagsrum. Sen är det ju inte alla vardagsrum som erbjuder nytappad lokalbryggd lager”, säger Jakub Vávra, ägare Leoparden och Snabba Katten.
På Snabba Katten blir barkonceptet mer framträdande än på Leoparden. Utöver mindre maträtter kan du som besöker Snabba Katten även avnjuta nytappad lager på tank från S:t Eriks Bryggeri – något som blir unikt för krogen.
”Öl på tank är ett väldigt fint sätt att erbjuda superfärsk öl direkt från bryggeriet till gästen. På Snabba Katten erbjuder vi stans absolut snabbaste väg från bryggeriet till glaset – en dröm för alla ölälskare”, säger David Peurerie, Head Brewer på S:t
Eriks Bryggeri.
S:t Eriks Ofiltrerad Lager kommer att fraktas till Snabba Katten i tankar direkt från bryggeriet i Arlandastad, 30 minuter utanför Stockholm. Den färska ölen hälls sedan upp i kylda ölsejdlar från så kallade side pour-kranar – en tjeckisk teknik som ger ölet en mer len och fyllig skumkrona än traditionella kranar. Restaurangchef på Snabba Katten blir Josefin Vesterlund och Emelie Jerlin som varit en del av Leoparden sedan öppning. Barchef blir Jesper Rogö som tidigare
varit på Portal Bar och Leopardens systerkrog Bananas. Snabba Katten öppnar den 26 oktober.