Hem NyheterVinnyhet Les Champauvins 2019 – Alain Jaume är tillbaks med ny lansering

Les Champauvins 2019 – Alain Jaume är tillbaks med ny lansering

av Livets Goda

Den 18 maj lanseras 3 600 flaskor av en ekologisk Vingårds-Côte du Rhône; Domaine Grand Veneur Les  Champauvins 2019. Vinet är signerat den välrenommerade och prisbelönte Châteauneuf-du-Papeproducenten Alain Jaume.

Alain Jaume har många hyllade viner på sitt samvete. Och Les Champauvins är inget undantag. De tidigare årgångar som vid ett par olika tillfällen lanserats i begränsade upplagor hos Systembolaget, har sålt slut i rekordfart och lovordats av den svenska vinjournalist-kåren och konsumenterna.

Och nu är det dags igen för ett parti av praktvinet från Rhône att erbjudas svenska konsumenter. Den 18 maj lanseras nämligen 3 600 flaskor av Domaine Grand Veneur Les Champauvins, årgång 2019, i Systembolagets tillfälliga exklusiva
sortiment.

Familjen Jaume har varit vinodlare i Châteauneuf-du-Pape sedan 1826. Deras egendom Domaine Grand Veneur är belägen vid Rhône, söder om Orange. Les Champauvins är en jordlott på 34 hektar som gränsar till norra delen av Châteauneuf-du-Pape. Bara en tre meter bred grusväg skiljer områdena åt, en AOC-gräns som drogs 1936. Jordmån, läge och  ruvsammansättning är identiska.

– Robert Parker har en gång kallat vinet för ”baby Châteauneuf-du-Pape”, vilket är en fantastisk jämförelse. Främst på grund av odlingsläget som ligger ca 3 meter från gränsen till Châteauneuf-du-Pape, en AOC-gräns som drogs 1936. Utan även för vinets breda smakbukett, härliga frukt, stora kropp, täta struktur och lååånga avslut! Det här vinet är definitivt ett ”grillvin”. Med din nygrillade entrecôte och tillbehör som persiljesmör samt grön sparris eller grillade fyllda portobello- svampar, kommer det definitivt att bli sommarens stora succé!, säger en mäkta imponerad produktchef Thomas Larsson på Hermansson & Co.

Domaine Grand Veneur Les Champauvins 2019
Lansering: 3 600 flaskor i Systembolagets exklusiva sortiment
Pris och artikelnummer: 149 kr, nr 93052
Alkoholhalt: 15%
Producent: Alain Jaume & Fils
Ursprung: Côtes du Rhône AOC (inte AOP)
Druvor: Côtes du Rhône AOP
Lagring: 70% Grenache, 20% Syrah, 10% Mourvèdre

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING