Hem Vinvärlden Les Clos Lanson 2008 tillgänglig på Place de Bordeaux

Les Clos Lanson 2008 tillgänglig på Place de Bordeaux

av Livets Goda

Les Clos Lanson 2008: För ett år sedan började Place de Bordeaux distribuera “Le Clos Lanson” med årgång 2009 genom Bureau des Grands Vins. När man nu lanserar årgång 2008 så förlitar champagnehuset sig på på expertisen och kunskapen som de fem negocianterna (Joanne Rare Wines, Twins, Ulysse Cazabonne, Maison Ginestet och CVBG) har med sig från internationella marknader för att lansera champagnen. Endast ett mycket begränsat antal numrerade flaskor och magnumflaskor produceras för varje årgång.

Les Clos Lanson 2008

Les Clos Lanson 2008

MAISON LANSON AVSLÖJAR “LE CLOS LANSON 2008” PÅ LA PLACE DE BORDEAUX

Le Clos Lanson är en unik plats beläget i hjärtat av Reims. Le Clos Lanson är den enda hektaren vingård som finns inom stadens historiska murar, som går tillbaka till 1700-talet. Vingården består endast av chardonnaydruvor som odlas ekologiskt och jäses i ekfat från Argonneskogen, utan någon malolaktisk jäsning.

Med en mycket ren, kritig jord och ett exceptionellt mikroklimat som gynnar vintillverkning har Le Clos Lanson signaturen av ett vin med stor personlighet.” – Hervé Dantan, källarmästare

OM MAISON LANSON
Champagnehuset Lanson, som har sin hemvist i Reims i Champagne, grundades 1760 av Francois Delamotte och var alltså bland de första etablerade firmorna i området. Sonen Nicolas-Louis som var riddare av Malteserorden övertog ledarskapet 1798 och är upphovet till firmans vapen som består av ett rött Malteserkors. Namnet Lanson däremot togs inte förrän 1837, efter att partnerskap med Jean-Baptiste Lanson hade inletts år 1828 och Madame Delamotte avlidit. Ambitiösa Jean-Baptiste inriktade sig på att erövra nya exportmarknader såsom England, Holland och Ryssland och så småningom blev firman även kunglig hovleverantör i såväl Sverige som Spanien.

RELATERAD LÄSNING