Hem Vinvärlden LG SIGNATURE Wine Cellar – optimal vinförvaring för hemmet

LG SIGNATURE Wine Cellar – optimal vinförvaring för hemmet

av Livets Goda

Att lagra vin är en konstform som kräver noggrannhet och precision – men kanske framförallt förutsättningar. Med LG SIGNATURE Wine Cellar har LG skapat en stilsäker och innovativ lagringslösning för vinfantaster och samlare.

John Guthed Photography

Vintillverkning sker, som de flesta vet, baserat på kunskaper som förfinats över generationer. Alla detaljer om klimat och jordmån tas med i beräkningarna. På samma sätt finns såklart också förhållanden som är extra gynnsamma när det färdiga vinet sedan ska förvaras.

– Vi kan både lära oss mer om vinet, om druvorna, distrikten och klimatet, men vi får inte glömma att vi som konsument även kan påverka vinet när det väl är köpt, förklarar prisbelönta sommelieren Maya Samuelsson, känd från bland annat TV4.

Professionell förvaring hemma

LG SIGNATURE Wine Cellar använder innovativ teknik för att återskapa förhållandena i en riktigt vinkällare. En perfekt förvaringslösning som ger vinfantaster möjligheten att få ut det mesta av sin vinsamling.

– Mogna viner är exempelvis förträffliga till mat och idag är det svårt att få tag på dem, om vi inte lagrar dem hemma själva, säger Maya Samuelsson som personligen älskar att lagra champagne.

Det viktigaste att tänka på

De tre viktigaste sakerna att tänka på när man lagrar vin är temperatur, ljus och vibrationer.

Temperaturen ska vara konstant, den får inte variera för mycket. LG SIGNATURE Wine Cellar har tre temperaturzoner som kan ställas in för att passa behovet hos olika vintyper. Dessa hålls jämna över tid tack var den innovativa kyltekniken. Funktionen InstaView gör att du med en enkel knackning på glasdörren kan se vad som finns inuti vinkylen, utan att behöva öppna i onödan. Glasdörren är även försedd med ett UV-skydd, som skyddar vinet mot ljus, framförallt det skadliga solljuset.

Vinet är också känsligt för vibrationer och behöver ligga helt stilla. LG SIGNATURE Wine Cellar är försedd med en linjär kompressor med vibrationskontroll, som ser till att vinet inte störs. Självklart håller skåpet även luftfuktigheten i balans, för att skapa den perfekta lagringsmiljön enligt konstens alla regler.

– Vin hör till livets njutningar. Med mer kunskap kan vi höja den njutningen, och att kunna få vara med och bidra till en ökad kännedom är en av de roligaste delarna med mitt jobb, säger Maya Samuelsson.

Sinne för detaljer

LG har gjort som en av de främsta tillverkarna av både hemelektronik och vitvaror. Om något så är vinkylen ett tydligt tecken på detta.

Den innovativa tekniken stannar inte vid de huvudsakliga egenskaperna, LG SIGNATURE Wine Cellar är fylld av innovativa detaljer. Till exempel kan driften styras och övervakas från mobilen via appanslutningen LG ThinQ®. Vinkylen kan öppnas utan att dra i handtaget med hjälp av en smart fotsensor eller röststyrning och hyllan i den nedre förvaringslådan höjer sig vid öppning, så man slipper luta sig.

Även utseendemässigt är LG SIGNATURE Wine Cellar anpassad för det moderna hemmet. Den stilrena rostfria designen gör att den elegant passar in i köket eller matsalen.

För mer information om LG SIGNATURE Wine Cellar och återförsäljare i Sverige, läs mer HÄR.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING