Hem Whisky & Bourbon LG Tipsar: The Dalmore Vintage 2006

LG Tipsar: The Dalmore Vintage 2006

av Livets Goda

Livets Goda om The Dalmore Vintage 2006
Vi har en vacker och gyllenmörk, mahognyfärgad vätska, som på ett stolt och självsäkert vis tar ton med sin rika, njutningsfulla, fylliga och inbjudande arom. I denna butelj finner vi även en generös (närapå tropisk)fruktstruktur omgärdad av en finlemmad sötma och elegant kryddighet liksom inslag av djupt och lätt rostat karamelliserade körsbär. Med tanke på fathanteringen låter måhända det här med körsbärsinslagen udda, men där landar vi och är nöjda, då det skänker whiskyn ett bra djup och komplexitet.

I smak får körsbären en snyggt stram söt honungshintad ton som förgylls av tobak/cigarr och lädersoffa, som också ger whiskyn en ”vuxen” ryggrad med en ungdomlig fräsch pondus. Faten är balanserat integrerade i ”paketet” och ger en bra krydda även i gom och de 46 arbetande procenten jobbar med precision och finkänslighet. Allt är mycket snyggt, elegant och välkomponerat.

Master blender Richard Paterson besitter ju som bekant en välkänd kunskap, expertis och fingertoppskänsla när det kommer till den svåra fat- och blendningskonsten. Denna whisky är återigen ett bekräftande av detta ”statement”!

Så, helt spartanskt uttryckt är The Dalmore Vintage 2006 en riktigt bra whisky, som de flesta dessutom har råd att uppdatera sitt whiskylager med. Som det brukar uttryckas: värt varenda liten peng. Slainthe!

93-94 poäng / Whisky & Bourbon

The Dalmore Vintage 2006
Art.nr 501, 46%
449 kr (700 ml)
Highlands, Skottland

 

The Dalmore Vintage 2006 finns på hyllan i 230 Systembolagsbutiker.

Finns den inte i din butik så kan du enkelt beställa hem den här.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING