Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Lidl lanserar nytt grillsortiment med 100 procent svenskt kött och fågel

Lidl lanserar nytt grillsortiment med 100 procent svenskt kött och fågel

av Livets Goda

I perfekt tid för sommarens grillkvällar lanserar Lidl nu ett helt nytt sortiment med produkter speciellt framtagna för grillen. Sortimentet består av allt från rejäla köttbitar och korv, till såser, tillbehör och marinerade favoriter. Kött och fågel kommer från svenska gårdar, under de egna märkena Enebacken, Svea Lantkött och Gyllda.

När vårvärmen äntligen börjar få fäste på riktigt plockas grillarna fram i trädgårdar och på altaner. Och visst är väl doften av nytänd grill och rykande het mat ett lika tydligt vårtecken som de första syrenblommorna? Lagom till svenskarnas favoritsäsong lanserar Lidl nu ett helt nytt grillsortiment som givits det självklara namnet ”Grilla”. Sortimentet består av allt från rejäla köttbitar och korv, till såser, tillbehör och marinerade favoriter.

– Ingen sommar är komplett utan minst en rejäl grillkväll, oavsett om det är hemma i trädgården, ute i skärgården eller på altanen. Min personliga uppfattning är att det mesta går att grilla, men för den som är sugen på lite inspiration har vi tagit fram ett generöst sortiment av fantastiska produkter som är perfekta att lägga på grillen i sommar. Dessutom till priser som gör att den största grillentusiasten har råd att grilla varje dag, säger Malin Laurén, inköpsdirektör på Lidl Sverige.

Det nya sortimentet, som nästan uteslutande består av svenska produkter, sträcker sig från kött, fågel och fisk, via färska grönsaker, som champinjoner och linneatomat, till smarriga såser från världens alla hörn. Kött och fågel kommer från svenska gårdar, under de egna märkena Enebacken, Svea Lantkött och Gyllda.

De första produkterna finns redan ute i butik och fler kommer att tillkomma under hela sommarsäsongen. För att stötta svenska matproducenter under coronapandemin gick Lidl nyligen ut och uppmanade bönder och producenter att kontakta dem. Gensvaret blev enormt och på rekordsnabb tid är nu flera nya avtal tecknade. Bland de nya producenterna finns Emåmejeriet, som tillverkar en svensk stekost, perfekt att lägga på grillen i sommar.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING