Hem NyheterVinnyhet Lilla Hyttnäs Ekologiska Starkvinsglögg – Juletider nalkas

Lilla Hyttnäs Ekologiska Starkvinsglögg – Juletider nalkas

av Livets Goda

I Sundborn ligger Lilla Hyttnäs som är namnet på Carl Larsson-gården. Lilla Hyttnäs Ekologiska Starkvinsglögg är en traditionellt kryddad glögg med lite lägre sockerhalt, inspirerad av Carl och Karin Larsson. Lilla Hyttnäs Ekologiska Starkvinsglögg har varunr: 71269-01 | pris: 99 kr | 750 ml | alk. 15% VOL. 

Livets Goda skrev förra året som följande om glöggen:
Starten inleder traditionsenligt och rent med inslag från russin, kardemumma och kryddnejlika. Vissa te- och vinbärs drag hintar också försiktigt i bakgrunden och ger en liten vink om vad som väntar i gom.
Och sedan, ja, Lilla Hyttnäs har en smakbild som är smått genialisk. Ungfruktstupparna vinbär, körsbär, jordgubbe visar mot alla odds upp ett fantastiskt moget samspel med de gamla gubbarna i laget, det vill säga de klassiska spelarna: kardemumma, mandel, russin och kryddnejlika. På topp ligger generationsbryggan apelsinifierad citrusfrukt och ruvar.
Det blir ett möte a´la Då & Nu med vinösa förtecken där slanka och silkiga tanniner ger en ytterst elegant struktur och där sötman är exakt balanserad i sin proportion.
Det är rakt igenom en alldeles lysande glögg som gör denna tidnings chefredaktör smått lyrisk faktiskt. Den ger vindar om svunna tider men visar även en väg framåt. Hur snyggt är inte det?
Årets glögg, utan tvekan! 94 poäng!

Servera gärna Lilla Hyttnäs varm med russin, skållade mandlar och en liten apelsinzest till glöggminglet. Goda tilltugg är hembakad pepparkaka med cheddarost precis som Carl och Karin serverade sin glögg, eller varför inte till salta mandlar. Ibland behöver man inte krångla till det.

Finns inte Lilla Hyttnäs i just din butik så är det det enkelt att beställa den dit via Systembolagets hemsida eller vid kontakt i din butik.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING