Hem NyheterVinnyhet Limiterad vinteretikett för Relax Riesling som firar 21 år på den svenska marknaden

Limiterad vinteretikett för Relax Riesling som firar 21 år på den svenska marknaden

av Livets Goda

En limiterad vinteretikett som är speciellt framtagen för att fira att Relax Riesling funnits i 21 år på Systembolagshyllorna. Vinteretiketten med Relax Riesling kommer att finnas i begränsad upplaga under 3 månader och den kommer finnas i butik från v.46. 

2020 Relax Riesling finner man i de flesta Systembolagsbutikerna med varunr: 7230-01 | pris: 69 kr | 750 ml och en alkoholhalt på 8,5%.

Schmitt Söhne heter det familjeägda vineriet som producerar Relax Riesling. De har producerat vin i över 5 generationer och vineriet ligger i den byn Longuich nära moselfloden.

År 1919 så grundades familjefirman Schmitt Söhne av Hilar Schmitt som ett litet lokalt vineri där man också hjälpte mindre odlare att vinifiera och sälja vinerna lokalt. Över hundra år efter grundandet så är Schmitt Söhne familjeägt och drivs idag av Juliane Schmitt som är 5:e generationen. Juliane har en stor passion för vin och driver framgångsrikt familjefirman som idag har vuxit till ett av Tysklands största vinerier med export till stora delar av världen.

 

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING