I juni lanseras en ny design av Limoncello di Capri.
För ungefär 100 år sedan serverade Vincenza Canale drycken Limoncello till sina hotellgäster på ön Capri i Italien. Det dröjde fram till 1988 innan varumärket registrerades men än idag görs Limoncello di Capri enligt samma ursprungsrecept, av familjen Molinari, på citroner från Sorrento. Nu lanseras ny design av flaskan tillsammans med ett recept på di Capri Tonic.
Under juni månad lanserar Berntson Brands den klassiska Di Capri i en uppdaterad design. Innehållet är detsamma och citronerna är Sorrento IGP märkta. Limoncello di Capri görs på citroner från Sorrento-halvön och Capri. Det som gör Limoncello di Capri så unik är att den är helt naturlig och görs på samma sätt som den alltid har gjorts: utan färgämnen, utan tillsatser och med endast fyra ingredienser; ekologiska citroner, sprit, vatten och socker. Citronerna odlas i Sorrento och de sötaste handskördas och kommer sedan med båt till Capri. Citronerna skalas inom 48 timmar efter skörden. Det är enbart det gula, yttre från skalet som används för att skapa Limoncello di Capri. Citronskalen får laka ur i sprit tills de eteriska oljorna är utvunna innan socker och vatten adderas.
Livets Goda om Limoncello di Capri
Det finns limoncello och sedan finns det LIMONCELLO, och den här tillhör definitivt den senare kategorin. Limoncello di Capri är naturligtvis söt, det säger sig självt av kategorin, men det blir aldrig kladdigt. Nej, här har man lyckats bibehålla fräschören och alkoholen i drycken bygger upp en ryggrad som ger det hela en pondus och kraft. Det finns en finstämd beska som lirar med de färskmogna citronerna och känslan av att tugga på en naturligt sötsyrlig citron har aldrig varit mer påfallande. Tankarna förs till en elegant lemoncurd och i avslutet spelar även en torr och stram känsla ut sig, vilket gör att du snabbt vill ta en till klunk. I sin kategori får Limoncello di Capri, med all rätt, väldigt höga poäng. Det här kan nog vara en av de bästa limoncellorna som vi har provat! Citronstrukturen i Limoncello di Capri är så imponerande att det nästan är synd att blanda ut den. Vi rekommenderar en kyld servering som apertif eller efter en måltid i all sin enkelhet, men å andra sidan finns det förutsättningar för att göra riktigt aptitretande drinkar och vem säger att man inte kan dricka det på båda sätten. Kort sagt har denna butelj sin givna plats på sprithyllan i sommar.
– Citronstrukturen i den här drycken är imponerande, det känns nästan som att ta en tugga av en mogen sötsyrlig citron vilket gör att fräschören i likören bibehålls. Jag rekommenderar en kyld servering som digestif, det vill säga efter måltiden. Men också att använda den som bas i friska och goda sommardrinkar- att blanda den med Tonic i ett vinglas över is ger verkligen en svalkande och fräsch drink, säger Lykke Berntson, Brand Manager på Berntson Brands.
Drinkrecpet
Traditionellt sett dricks limoncello som digestif, det vill säga efter måltiden. I sommar flyttar limoncellon även till drinkavdelningen. Limoncellodrinkar är friska och syrliga vilket passar perfekt på sommaren.
Di Capri Tonic, så gör du den: 1 del Limoncello, 3 delar tonic, is och färsk mynta. Sommarens fräschaste drink som gärna får serveras i ett vinglas.
Limoncello di Capri
Art nr: 768
Pris: 209 kr (500 ml)
Alkoholhalt: 30%
Ursprung: Capri, Italien