Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Limoncello Di Capri glass i samarbete med Lejonet & Björnen

Limoncello Di Capri glass i samarbete med Lejonet & Björnen

av Livets Goda

Limoncello Di Capri glass: Nu kommer limited edition nummer tre. Lejonet & Björnen skapar glass tillsammans med Limoncello di Capri.

Limoncello Di Capri

Sedan 1977 har Lejonet & Björnen tillverkat glass på ett hantverksmässigt sätt. Alltid med naturliga och noga utvalda råvaror främst från lokala, regionala och nationella leverantörer.

– Med Limited Edition vill vi samarbeta med andra aktörer som liksom vi har stor passion för det dom gör, säger Anders Lejonbjörn, glassmästare på Lejonet & Björnen.

För glassen har Lejonet & Björnen samarbetat med Molinari familjen och deras likör Limoncello di Capri. Distributionen går via Berntson Brands, ett familjeföretag som drivs av Eric & Lykke Berntson, tredje generationen Berntson.

– Limoncello di Capri är ett familjeföretag precis som vi och Berntson Brands och ägs av familjen Molinari. Hemligheten bakom den goda likören ligger i Sorrento citronerna, berättar Anders.

Resultatet blev en krämig glass med tydlig smak från Limoncello likören. Produkten kommer att lanseras för Lejonet & Björnens båda affärsområden; som 5L tråg för café & restaurang, och som 0,5L förpackning för dagligvaruhandeln.

I det nya konceptet, som kommer presenteras mer i ett senare skede, är glassen stjärnan. Konceptet är en del av flera aktiviteter som Lejonet & Björnen kommer att genomföra tillsammans med Berntson Brands under sommaren.

– Tillsammans med Berntson Brands tar vi Capri till Sverige, och det är ju underbart, avslutar Katarina.

Denna glass kommer till butik under vecka 19 och är Lejonet & Björnens tredje lansering i serien med limiterade smaker.

RELATERAD LÄSNING